Line up Cannabis Bevrijdingsdag compleet!

De line up van muzikale acts voor de derde editie van Cannabis Bevrijdingsdag is rond. Niet minder dan tien acts én ‘s lands beste Sound System zetten op zondag 8 mei het Westerpark in Amsterdam opstelten. Een lijstje waar blowend Nederland zijn vingers bij af kan likken…

Flyers & posters bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org
Flyers & posters bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Op zondag 8 mei organiseert de VOC voor de derde keer Cannabis Bevrijdingsdag, een gratis manifestatie in het Amsterdamse Westerpark.

Met de plannen van dit ‘gedoogkabinet’ voor cannabis en coffeeshops is een vrolijk en massaal tegengeluid nu meer dan ooit nodig. Kom naar het Westerpark, laat je stem horen tegen repressie en betutteling, tegen de wietpas en voor het recht op roes en een fatsoenlijk cannabisbeleid.

Geniet van de hennepmarkt (20 kramen met cannabis- en hennepgerelateerde organisaties en bedrijven), het Cannabis Filmfestival en natuurlijk de sprekers en muzikale acts op het hoofdpodium. In een grote tent kun je daarnaast de hele dag terecht voor de irie vibes van King Shiloh Sound System. Op korte termijn worden de sprekers en de presentator van deze editie bekend gemaakt.

Programma
De volgende bands treden tussen 14.00 en 22.00 uur op (in omgekeerde volgorde):

Posters & flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org
Posters & flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Ziggi Recado & Renaissance
Ziggi wordt alom erkend als meest getalenteerde reggaezanger van ons land. Hij werd geboren in Rotterdam, groeide op St. Eustatius en Aruba op en debuteerde in 2004 met de single In my head. Twee jaar later volgde het bekroonde album So Much Reasons en de internationale doorbraak met de single Blaze it. Sindsdien toert Ziggi door heel Europa en stond o.a. op Lowlands en Parkpop. Ziggi Recado, zijn derde album verschijnt op 15 april. De bijbehorende Green Tour wordt gesponsord door The Bulldog.

Def P & the Howling Coyotes
Def P, grondlegger van de Nederhop, heeft een indrukwekkende reeks muzikale kruisbestuivingen op zijn naam. Na  met de Osdorp Posse twintig jaar lang alle zalen van Nederland en omstreken plat te hebben gespeeld, gooit hij sinds 2008 de cross-over remmen helemaal los. Met De Digibombers, Bl3nder én the Howling Coyotes. Dampende rap & roll, zoals te horen op het album Ouwe Koeck, Nieuwe Roll (2010). Verwacht een optreden waar de vonken vanaf vliegen.

De unieke CBD 2011 lange vloei: meer info op www.voc-nederland.org/vloei
De unieke CBD 2011 lange vloei: meer info op www.voc-nederland.org/vloei

EinsteinBarbie
Amsterdamse pop/jazz-groep, opgericht in 2006 door zangeres Stella Bergsma en gitarist-pianist Steven de Munnik. Celliste Michelle Courtens is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2001 met Out On My Own. De frisse muzikale cocktail van EinsteinBarbie werd al geserveerd bij Spuiten & Slikken, Radio 3FM, als voorprogramma van Wouter Hamel en op diverse jazz-en popfestivals.

Zolarsem
Vorig jaar was de Zolarsem Alliance een van de smaakmakers op Cannabis Bevrijdingsdag. Een groep jonge, getalenteerde rappers uit alle windstreken, opererend vanuit Zaandam. Dope shit.

Rootical Transformation

Deep roots reggae uit Den Haag, over transformatie van bewustzijn en onvoorwaardelijke liefde.

Spirals
Een van de eerste ‘randstedelijke’ indie gitaarbands van Nederland, met leden uit Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Puntige popliedjes, afgewisseld met melodieus gitaargeweld.

Ubuntu Sound & special guest
Ruben aka Lama speelde op de edities ’09 en ’10 met Low Budgetarians en special guest Joost ‘Nederwiet’ Belinfante. Dit jaar komt hij met digital dubbers Ubuntu Sound en weer een legendarische gastvocalist…

Serrio B.A.A.Z.: Jong Amsterdams Nederhop-talen: Bewust, Anders, Altijd, Zelfverzekerd.

Kontjesman: Songwriter, zanger, trompettist en trombonist uit Antwerpen. Maakt reggae.

Roberto Q’s Defrost Zulu’s: Westcoast rock en blues met een Europees tintje.

Juan Amir & Ali Minimali: Vernieuwend en sfeerverhogend minimal techno duo uit Eindhoven.

King Shiloh Sound System: ‘s lands beste Jamaican style soudsystem, met thuisbasis Amsterdam.

De afsluiting van Cannabis Bevrijdingsdag 2010: Spinvis & combo…

Peter Cohen op Cannabis Bevrijdingsdag 2010

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*