Ziggi Recado & Renaissance, Def P & Howling Coyotes, EinsteinBarbie op Cannabis Bevrijdingsdag!

  • SHARE:
  • Tweet this

March 15th, 2011 | 17:00
Door webmaster

De eerste namen voor Cannabis Bevrijdingsdag 2011 zijn vandaag bekend gemaakt: Ziggi Recado & the Renaissance Band, Def P & the Howling Coyotes en EinsteinBarbie. Het gratis spektakel vindt plaats op zondag 8 mei in het Westerpark in Amsterdam, van 14.00 tot 22.00 uur.

Posters en flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

Posters en flyers bestellen? Mail naar info@voc-nederland.org

De derde editie belooft de spectaculairste tot nu toe te worden, met een ijzersterke line up, sprekers uit binnen- en buitenland, een grote hennepmarkt en een Cannabis Filmfestival in het Ketelhuis.

Meer dan tien muzikale acts verheffen op zondag 8 mei hun stem tegen repressie en betutteling en voor het recht op roes en zelfbeschikking. Er zijn sprekers uit binnen- en buitenland, onder wie voormalig NORML-voorzitter Richard Cowan, Joep Oomen (ENCOD, VOC) en een aantal andere very special guests

Hennepmarkt
Op de hennepmarkt vind je kramen van cannabis- en hennepgerelateerde organisaties en bedrijven: cannabis cultuur in optima forma.

Cannabis Filmfestival
De hele dag gratis te bekijken, op steenworp afstand van het podium: speelfilms, documentaires en reportages over de meest omstreden én meest geliefde plant ter wereld.

De drie muzikale headliners van Cannabis Bevrijdingsdag 2011:

Ziggi Recado

Ziggi Recado

Ziggi Recado &  Renaissance

Ziggi, artiestennaam van Ricardo Blijden, wordt algemeen erkend als de meest getalenteerde reggaezanger van Nederland.

Zijn wieg stond in Rotterdam, maar Ziggi bracht zijn jeugd door op St. Eustatius en Aruba. Ziggi’s eerste single In my head verscheen in 2004, twee jaar later gevolgd het meermaals bekroonde album So Much Reasons. De internationale doorbraak kwam met de single Blaze it (2006).

Sindsdien toert Ziggi door heel Europa en stond hij onder meer op Lowlands en Parkpop. Ziggi Recado, zijn derde album verschijnt op 15 april.

Op Cannabis Bevrijdingsdag begint het Nederlandse deel van de bijbehorende Europese Green Tour, gesponsord door The Bulldog. Ziggi treedt op met The Renaissance Band. Samen staan ze garant voor laid back moderne reggae van wereldklasse.

Def P & the Howling Coyotes

Def P & the Howling Coyotes

Def P & the Howling Coyotes

Def P, grondlegger van de Nederhop, heeft al een indrukwekkende reeks muzikale samenwerkingsprojecten op zijn naam staan. Na twintig jaar met zijn legendarische Osdorp Posse alle zalen van Nederland plat te hebben gespeeld, gooit Def P sinds 2008 de cross-over remmen helemaal los.

Hij toerde en nam platen op als de Digibombers (met Jerome XL), als Bl3nder (met Bas van Lier trio) én met the Howling Coyotes. Het resultaat: energieke rap & roll, zoals te horen op het album Ouwe Koeck, Nieuwe Roll (2010).

Zet je schrap voor een liveshow waar de vonken vanaf vliegen…

EinsteinBarbie

De Amsterdamse pop/jazz-groep EinsteinBarbie werd in de zomer van 2006 opgericht door zangeres Stella Bergsma
en gitarist/pianist Steven de Munnik.

EinsteinBarbie

EinsteinBarbie

Celliste Michelle Courtens is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2001 met het liedje Out On My Own. De frisse muzikale cocktail van EinsteinBarbie was te zien en te horen bij o.a. Spuiten & Slikken, Radio 3FM, als voorprogramma van Wouter Hamel en op diverse jazz- en popfestivals. In 2010 verscheen de EP You Wanna Licky My Icecream?

De rest van het programma wordt spoedig bekend gemaakt via de VOC-site…

Cannabis Bevrijdingsdag

Zondag 8 mei

14.00 – 22.00 uur

Cultuurpark Westergasfabriek

Amsterdam

Toegang: gratis!

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.