Staatspropaganda doorgeprikt: volop straathandel in Roosendaal

Na de berichten in de media dat de sluiting van alle coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom een succes is, besloot een verslaggever van dagblad BN/De Stem de proef op de som te nemen. Conclusie: “Er zijn precies vijf minuten nodig om op het NS-station in Roosendaal een zakje met wiet te kopen. En dat om kwart over negen ‘s ochtends op een doordeweekse dag.”

Coffeeshop Azul (Molenstraat 156) in Roosendaal is nog steeds open, al wordt er geen cannabis meer verkocht.
Coffeeshop Azul (Molenstraat 156) in Roosendaal is nog steeds open, al wordt er geen cannabis meer verkocht.

“Hoewel de coffeeshops nu anderhalf jaar gesloten zijn”, schrijft verslaggever Barry Panis, “lopen er nog steeds behulpzame personen rond die je aan een rokertje willen helpen.” Binnen vijf minuten krijgt hij wiet aangeboden door een jongen die vlakbij de ingang van het station staat: “Geen afgelegen steegje, verlaten landweggetje of duister industrieterrein, maar gewoon naast de ingang van het station. Recht onder de ogen van de politie; het bureau zit op zo’n veertig meter van de ‘crimescene’.”

Eerder deze week verklaarde burgemeester Polman (D66) van Bergen op Zoom dat de sluiting van de coffeeshops ‘zeer succesvol’ is. Het drugstoerisme en de door de politie geregistreerde handel en overlast zouden sterk gedaald zijn. Uit het artikel in BN/De Stem en de reacties daarop blijkt het tegendeel. Een paar reacties op de website van de krant:

Oh, heb je nog niet op de taxi standplaats gekeken. Daar wordt volop gedeald in de taxi,s door taxi chauffeurs van vreemde taxi maatschappijen.

Precies… De burgemeesters van Roosendaal en Bergen op Zoom zijn wel erg naïef om te denken dat alle problemen nu zijn opgelost! Alle handel gebeurt nu op straat. Ze delen zelfs visitekaartjes uit met 06 nummers voor thuisbezorging…

De alternatief geklede drugstourist is weg. Een bijwerking is dat nou de homegrow door benadeelde lokale gebruikers omhoog is gegaan. Dit is op zich niet erg maar iedereen zit met overschot en een kilotje stelt niks meer voor. Er is meer dan ooit. Er komen minder “kleine drugstouristen” maar meer buitenlandse tussenhandelaren naar de Nederlandse woonwijken. Ze hebben het overigens helemaal door om met de auto elders te parkeren en door vrienden met Nederlands kenteken te worden geholpen om hun wiet in Roosendaal of B.O.Z. te kunnen scoren want nergens krijg je meer en beter sinds de overheid anderhalf jaar geleden het grootse cadeau aan de huisdealer heeft vrijgegeven. Ze zijn helemaal niet weg – ze hebben zich aangepast en de dienstverlening is gewoon verbeterd.

Zie ook: Eerste poging om wiet te scoren is voltreffer, BN/De Stem, 25 februari 2011

Zie ook: Sluiting coffeeshops zorgt voor minder drugsoverlast, Elsevier, 25 februari 2011

Comments (7)

 • Gepke de Leef 26/02/2011 at 11:35 pm Reply

  De grootste criminele organisatie sinds 1940 is bewezen politie/OM.
  Zeker als het over import export van drugs gaat.
  En ze hebben een uniek samenwerkings verband met de GGZ. die trots
  zijn op hun grondlegger Mengele die pas in 1984 overleed in riante villa.
  Open dat Eichmann dossier.
  R.I.P. Hannah Arendt, Pim fortuyn,Ien dales, Arie van Traa, Lois Seveke etc etc

  Allen stierven een Natuuuurlijke dood.

  http://www.gepkedeleef.nl

 • Gepke de Leef 26/02/2011 at 11:38 pm Reply

  Sorry Dhr Seveke werd vermoord door bankrover volgens de politie.
  Maar van het boek van Dhr Seveke over de politie corruptie mag niet de de media
  vermeld worden dito wat Dhr Seveke wilde openbaren over kindermisbruik en moorden.

 • nol 01/03/2011 at 12:28 am Reply

  Sluiten die coffeeshops! Stop met gedogen
  De succesvolle aanpak van coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal verdient navolging. Angst voor straathandel is onnodig

  Dit is de kop boven een alweer briljant artikel in ELSEVIER van Gerlof Leistra, die zo langzamerhand een persoonlijke kruistocht tegen het gedoogbelid is begonnen.

  Kom ook even reageren?

 • walter 04/03/2011 at 12:50 am Reply

  Luister, ik woon in Portugal. En, koop mn wiet gewoon hier. Men moet iedereen vrij in zn keus laten om wel of niet wiet te roken.

 • jeroen 04/03/2011 at 10:24 am Reply

  niet zo slim van die reactie in de krant ik zou niet zo blij zijn als ik zon taxi chaufeur was en je leest dit
  dan weet iedereen het dus ook politie enzo

 • jeroen 04/03/2011 at 10:24 am Reply

  ik ga denk ook ff een x naar rosendaal

 • Gerald 11/03/2012 at 6:12 am Reply

  Aww to bad this has to happen. I wish they could have just retained the coffee shops; a lot of people would appreciate that. Boo for the screw predicament of the mayor!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*