Job Cohen: “Die wietpas, die komt er niet!”

PvdA-leider Job Cohen sprak zich afgelopen vrijdag glashelder uit tegen de wietpas, tijdens een verkiezingsdebat van zijn partij in Venlo. Kamerlid Lea Bouwmeester noemde de pas tijdens het debat een ‘persoonlijk speeltje’ van minister Opstelten van veiligheid en justitie. “En het is chantage als je zegt dat wie tegen de wietpas is geen extra agenten krijgt”, aldus Bouwmeester.

Job Cohen in Venlo (Foto: PvdA)
Job Cohen in Venlo (Foto: PvdA)

Zo’n 200 mensen woonden het debat in Venlo bij. Jasper Kuntzelaers, nummer 4 op de PvdA-lijst voor de provinciale statenverkiezingen, vertelde dat zijn partij aanstaande woensdag een motie in de Venlose gemeenteraad in zal dienen over de wietpas. In de motie wordt de raad opgeroepen een signaal richting kabinet af te geven tegen invoering van de pas. Uit een steekproef in de binnenstad van Venlo blijkt dat 67 procent van de ondervraagden tegen de wietpas is. Eerder spraken onder meer Amsterdam, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Breda zich uit tegen het plan van Opstelten. Job Cohen in Venlo: “Die wietpas, die komt er niet! De PvdA luistert tenminste naar mensen.”

Zie ook: ‘Signaal Venlo tegen wietpas’,
De Limburger
, 19 februari 2011

Zie ook: Wietpas steeds verder onder druk, VOC-Blog, 10 februari 2011

Comment (1)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*