Telt Brabant al 19 gereguleerde wietplantages?

  • SHARE:
  • Tweet this

February 16th, 2011 | 14:26
Door webmaster

Groot nieuws op NOS Teletekst gisteren: de politie heeft in Noord-Brabant “twee growshops gesloten en 19 wietplantages ontmanteld omdat ze zich niet aan de regels hielden”.

NOS Teletekst, 16 februari 2011

NOS Teletekst, 16 februari 2011

Ja, het staat er echt (zie hiernaast): de politie ontmantelt wietkwekerijen omdat ze zich niet aan de regels hielden. Zou de NOS echt niet weten dat elke Nederlander die een of meer cannabisplanten teelt de wet overtreedt? En dat de cannabisbranche, de consument, de wetenschap en tientallen burgemeesters al jaren smeken om regels voor de wietteelt, zodat coffeeshops fatsoenlijk hun waren kunnen inkopen? Een canard noemen ze zoiets in Frankrijk. Ook de NOS is van harte welkom bij de Cannabis Debatten die de VOC deze en volgende maand organiseert door heel Nederland. En op de derde editie van het Cannabis Tribunaal, op 16 mei in Dudok, Den Haag, waar verschillende modellen voor regulering van cannabis door de rechtbank beoordeeld zullen worden.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.