Telt Brabant al 19 gereguleerde wietplantages?

Groot nieuws op NOS Teletekst gisteren: de politie heeft in Noord-Brabant “twee growshops gesloten en 19 wietplantages ontmanteld omdat ze zich niet aan de regels hielden”.

NOS Teletekst, 16 februari 2011
NOS Teletekst, 16 februari 2011

Ja, het staat er echt (zie hiernaast): de politie ontmantelt wietkwekerijen omdat ze zich niet aan de regels hielden. Zou de NOS echt niet weten dat elke Nederlander die een of meer cannabisplanten teelt de wet overtreedt? En dat de cannabisbranche, de consument, de wetenschap en tientallen burgemeesters al jaren smeken om regels voor de wietteelt, zodat coffeeshops fatsoenlijk hun waren kunnen inkopen? Een canard noemen ze zoiets in Frankrijk. Ook de NOS is van harte welkom bij de Cannabis Debatten die de VOC deze en volgende maand organiseert door heel Nederland. En op de derde editie van het Cannabis Tribunaal, op 16 mei in Dudok, Den Haag, waar verschillende modellen voor regulering van cannabis door de rechtbank beoordeeld zullen worden.

Comment (1)

  • nol van schaik 16/02/2011 at 3:11 pm Reply

    het viel mij ook op, maar ik wijt het aan ondeskundige journalisten.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*