Coffeeshops starten campagne ‘Stem in alle staten’

Het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) organiseert voor de vierde keer een opkomstbevorderingsactie voor landelijke verkiezingen. Onder de noemer ‘Stem in alle staten’ worden bezoekers van coffeeshops aangespoord te gaan stemmen om hun vrijheid en burgerrechten te behouden.

Stem_in_alle_staten_poster2011
Klik voor grote versie

Zoals bekend staat er op 2 maart heel wat op het spel bij de Provinciale Statenverkiezingen, namelijk de vraag of dit gedoogkabinet een meerderheid in de Eerste Kamer zal behalen of niet. Krijgen ze die meerderheid, dan ziet het er voor de cannabisliefhebber slecht uit.

De kabinetsplannen voor een verplichte wietpas en de strenge handhaving van het verruimde afstandscriterium van 350 meter kunnen in dat geval doorgedrukt worden door de Eerste Kamer.

Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen op 2 maart. En dan niet op PVV, CDA of VVD, de Nederlandse aanjagers van de war on cannabis.

Naast kleurige posters zijn er ook kaarten om mee te geven aan bezoekers van de coffeeshop. De tekst laat aan duidelijkheid niets te wensen over:

6 op de 10 coffeeshops dicht?
Wietpasjes en registratie van je gebruik?
Ben je het hier niet mee eens?
Ga dan stemmen!

gastemmeninallestaten_FRONTOp de posters en kaarten wordt verwezen naar de website cannabis-kieswijzer.nl, waar uitgebreide informatie te vinden is over de standpunten van de verschillende partijen op het gebied van cannabis en coffeeshops. Hier zijn ook banners en logo’s te vinden en een contactformulier, dat ondernemers kunnen gebruiken om posters en kaarten te bestellen.

De VOC ondersteunt de PCN-campagne van harte en roept al haar sympathisanten op een cannabisvriendelijke stem uit te brengen op 2 maart.

gastemmeninallestaten_BACK

Comment (1)

  • Yolanda 15/02/2011 at 6:43 pm Reply

    Dacht dat het aan mij lag dat ik die poster niet kon volgen… Effectief communiceren is zo makkelijk nog niet… als je stoned bent, hahaha! Maarre… ik hoop wel dat ook blowers snappen dat het handig is om op de juiste partij te stemmen als je zelf wil uitmaken wat je in je mond stopt…:-) Verwcht niet teveel van politiek, maar als je dan een middel(tje) hebt om enigszins invloed uit te oefenen, gebruik dat papiertje dan 🙂

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*