Coffeeshops starten campagne ‘Stem in alle staten’

  • SHARE:
  • Tweet this

February 12th, 2011 | 14:57
Door webmaster

Het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) organiseert voor de vierde keer een opkomstbevorderingsactie voor landelijke verkiezingen. Onder de noemer ‘Stem in alle staten’ worden bezoekers van coffeeshops aangespoord te gaan stemmen om hun vrijheid en burgerrechten te behouden.

Stem_in_alle_staten_poster2011

Klik voor grote versie

Zoals bekend staat er op 2 maart heel wat op het spel bij de Provinciale Statenverkiezingen, namelijk de vraag of dit gedoogkabinet een meerderheid in de Eerste Kamer zal behalen of niet. Krijgen ze die meerderheid, dan ziet het er voor de cannabisliefhebber slecht uit.

De kabinetsplannen voor een verplichte wietpas en de strenge handhaving van het verruimde afstandscriterium van 350 meter kunnen in dat geval doorgedrukt worden door de Eerste Kamer.

Het is dus van groot belang dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen op 2 maart. En dan niet op PVV, CDA of VVD, de Nederlandse aanjagers van de war on cannabis.

Naast kleurige posters zijn er ook kaarten om mee te geven aan bezoekers van de coffeeshop. De tekst laat aan duidelijkheid niets te wensen over:

6 op de 10 coffeeshops dicht?
Wietpasjes en registratie van je gebruik?
Ben je het hier niet mee eens?
Ga dan stemmen!

gastemmeninallestaten_FRONTOp de posters en kaarten wordt verwezen naar de website cannabis-kieswijzer.nl, waar uitgebreide informatie te vinden is over de standpunten van de verschillende partijen op het gebied van cannabis en coffeeshops. Hier zijn ook banners en logo’s te vinden en een contactformulier, dat ondernemers kunnen gebruiken om posters en kaarten te bestellen.

De VOC ondersteunt de PCN-campagne van harte en roept al haar sympathisanten op een cannabisvriendelijke stem uit te brengen op 2 maart.

gastemmeninallestaten_BACK

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.