Zaterdag 5 februari: eerste Cannabis Debat in Amsterdam

Aanstaande zaterdag 5 februari vindt het eerste van vier Cannabis Debatten plaats over het concept reguleringsmodel ‘Van gedogen naar handhaven’. Plaats van handeling: Cannabis College, Amsterdam.

Dubbelklik, print en hang op!
Dubbelklik, print en hang op!

Het concept reguleringsmodel is opgesteld door de Taskforce Handhaving Cannabis, een onafhankelijke werkgroep met vertegenwoordigers van de VOC en het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden (LOC). Tijdens de debatten kan iedereen meepraten over het model en suggesties aandragen ter verbetering. Doel is een uitgewerkt en breed gedragen alternatief voor de repressieve ramkoers van het kabinet.

Alle debatten duren van 14.00 tot 17.00 en zijn gratis toegankelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder. Het Cannabis College is gevestigd in het centrum van Amsterdam, op de Oudezijds Achterburgwal 124, op loopafstand van de Dam en de Nieuwmarkt. Komt dus allen op zaterdag 5 februari en praat mee over de toekomst van de coffeeshop en ons cannabisbeleid.

Klik hier voor een PDF van het THC concept reguleringsmodel ‘Van gedogen naar handhaven’.

Zie ook: Kom naar de Cannabis Debatten in A’dam, Eindhoven, Leeuwarden en Den Haag!
(VOC-blog, 21 januari 2011)

Comments (3)

 • G.Santing 03/02/2011 at 1:15 am Reply

  Als moeder van een aan cannabis verslaafde patient die lijdt aan de hersenziekte schizofrenie ben ik zeer bezorgd over de ontkenning van het fatale verband tussen psychose en cannabis.
  Door erkenning van het bestaan van handel in Cannabis zou er gezamenlijk opgetreden kunnen worden door te wijzen op die gevaarlijke combinatie.
  Prof. dr. Rene Kahn gaat zover dat hij zelfs broers en zusters van mensen die lijden aan schizofrenie zou willen waarschuwen voor het gebruik van Cannabis.
  Het zou een pychose kunnen veroorzaken?
  Zie het tijdschrift: De Psychiater, van januari 2011, blz. 25!

 • webmaster 03/02/2011 at 3:52 pm Reply

  Geachte mevrouw Santing,

  Onderzoek wijst uit dat er wel een verband bestaat tussen (intensief en langdurig) cannabisgebruik en psychose, maar dat dit geen oorzakelijk verband is. Kwetsbare risicogroepen, zoals kinderen of mensen met een genetische aanleg voor psychische ziekten, zouden geen cannabis moeten gebruiken. De waarschuwing van professor Kahn aan broers en zussen van mensen die aan schizofrenie lijden is dus terecht.

  Dit neemt niet weg dat voor de overgrote meerderheid van volwassenen cannabis een relatief onschadelijk roesmiddel is dat zij met plezier en verstand gebruiken, zonder problemen voor zichzelf of hun omgeving. Wat wel problemen oplevert is de huidige wetgeving rond cannabis: modernisering en verbetering van het cannabisbeleid is het onderwerp van de Cannabis Debatten die de VOC organiseert.

 • Graine cannabis 02/03/2011 at 5:04 pm Reply

  more articles for the french cannabis can be found here: http://graine-cannabis-shop.com

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*