Brabants verzet tegen wietpas

  • SHARE:
  • Tweet this

January 24th, 2011 | 12:00
Door webmaster

In verschillende grote Brabantse steden bestaat weerstand tegen invoering van een wietpas voor coffeeshops. De gemeenteraad van Den Bosch neemt morgen een motie aan tegen de pas. Dat meldt het Eindhovens Dagblad vandaag.

Het wapen van Brabant

Het wapen van Brabant

Den Bosch is niet de enige Brabantse stad die de wietpas niet ziet zitten. Eerder bleek al dat in de Eindhovense gemeenteraad de overtuiging leeft dat de wietpas niets verandert aan de criminaliteit aan de achterdeur van de coffeeshop. De gemeenteraad van Breda sprak zich al in oktober uit tegen het kabinetsplan voor een wietpas. Het kabinet heeft aangekondigd voor eind januari te komen met een nieuwe drugsnota, waarin de plannen voor de wietpas en verruiming van het afstandscriterium verder worden uitgewerkt.

Wij herhalen nog maar eens wat onze liberale minister president Mark Rutte zei bij het afleggen van de regeringsverklaring op 26 oktober 2010:
“We geven de verantwoordelijkheid terug aan de mensen in het land. Geen betutteling, geen onhoudbare rookverboden in kleine café’s en ook verder geen overbodige regels.”

Zie ook: Weerstand in Brabantse steden tegen wietpas (Eindhovens Dagblad, 23 januari 2011)

Zie ook: Citaten over drugs en prohibitie (VOC website)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.