Luister terug: VOC bij BNR Peptalk over legalisering

BNR Peptalk ging gisteren over de stelling ‘Nederland wordt veiliger als softdrugs gelegaliseerd worden’. Te gast was o.a. een woordvoerder van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod.

bnr-microfoonAan het woord komen achtereenvolgens Marc Josemans, voorzitter van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht, CDA Tweede Kamerlid Coskun Çörüz en Derrick Bergman, woordvoerder van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod. Çörüz toont zich een waardig opvolger van Cisca ‘cannabis is niet normaal’ Joldersma in het stellig verkondigen van onzin en het vervalsen van de geschiedenis (“Het CDA is altijd voor zero tolerance geweest”).

Naast een aantal inbellende luisteraars mengt ook Robert Heij, voorzitter van Perspectief, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, zich in de discussie. Relevante vraag van BNR-presentator Thomas van Zijl aan Heij:

“Wij hebben eerder deze discussie gevoerd, ook omdat de jongeren van het CDA, in tegenstelling tot meneer Çörüz wel iets zien in legalisering van softdrugs. Hetzelfde geldt voor alle andere jongerenpartijen, van PvdA tot Groenlinks tot D66 tot VVD. Is dit iets dat eigenlijk niet meer te stoppen is en gaan we uiteindelijk niet toch naar legalisering?”

Klik hier om de discussie te beluisteren
(totaal 25 minuten, uitzending 17 januari 2011)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*