CDJA: legaliseer softdrugs

Het CDJA, de jongerenvereniging van het CDA, wil dat softdrugs worden gelegaliseerd. De overheid moet de productie van softdrugs door derden legaliseren en reguleren om het beheersbaar te maken, aldus Arrie Vis, vicevoorzitter van het CDJA vandaag.

Man_made_beer_God_made_potDe jonge christendemocraten presenteerden vandaag een “No Nonsens Model” waarin een strikt beleid wordt voorgesteld. Zo moet het aantal coffeeshops sterk omlaag en moeten de verkooppunten op goed bereikbare en beheersbare plaatsen komen. Het CDJA is voor de wietpas, maar vindt dat deze ook voor buitenlanders beschikbaar moet zijn. Blowen op straat moet verboden worden; alleen thuis en in de coffeeshop is gebruik van cannabis nog toegestaan.

De jongerenvereniging gaat met het plan rechtstreeks in tegen moederpartij CDA, voor wie legalisering taboe is. Vis stelt dat softdrugs niet meer uit de samenleving zijn te bannen en dat het afkappen of moeilijker maken van de toegang tot softdrugs er alleen maar toe leidt dat de handel in de illegaliteit verdwijnt. “En dan is er helemaal geen zicht meer op”, aldus Vis, die vanochtend te gast was in het WNL-programma Ochtendspits. Klik hier om deze uitzending te bekijken.

Zie ook: CDJA wil legale wiet (De Pers, 23 december 2010)

Zie ook: CDJA wil legalisering productie softdrugs (CDJA website, 23 december 2010)

Comment (1)

  • Softdrugs 21/04/2011 at 2:41 pm Reply

    This blog provides effective information about Drugs and its Benefit and loss also Which is hard to collect.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*