CDA Kamerlid Sabine Uitslag: ‘We moeten de shovel afsturen op alle coffeeshops’

  • SHARE:
  • Tweet this

December 7th, 2010 | 14:53
Door webmaster

Oproepen tot geweld door politici is blijkbaar geen probleem als het om coffeeshops gaat. Sabine Uitslag, Tweede Kamerlid voor het CDA, zei afgelopen zaterdag op Radio 1: “We moeten de shovel afsturen op alle coffeeshops.”

Sabine Uitslag, Tweede Kamerlid voor het CDA (Foto: Flickr)

Sabine Uitslag, Tweede Kamerlid voor het CDA (Foto: Flickr)

Uitslag deed haar oproep in het TROS-programma Kamerbreed (Radio 1). Een paar citaten uit het interview, afkomstig van de website van Binnenlands Bestuur:

“Het is troep. De THC-waarde (roesverwekkende waarde) van die drugs is heel hoog. De softdrugs worden steeds harder en zijn veel te makkelijk te verkrijgen. Alsof het niet schadelijk is. We moeten de shovel afsturen op alle coffeeshops.”
Uitslag vindt dat er door het systeem van coffeeshops ‘teveel reclame gemaakt wordt voor softdrugs’. Hierdoor zouden kinderen verlangen naar het moment dat ze oud genoeg zijn om die drugs te mogen kopen. Vandaar die shovel dus. Want: “Als je geen weet hebt van pindakaas, dan wil je ook geen pindakaas.”

Mocht u behoefte hebben om op deze uitspraken te reageren, het mail-adres van Sabine Uitslag is Sabine.Uitslag@tweedekamer.nl

Klik hier voor de hele uitzending van Kamerbreed van 4 december 2010 over drugsbeleid.

Zie ook: Suggestie parlementair onderzoek rond drugsproblemen (Binnenlands Bestuur, 4 december 2010)

Zie ook: Sabine Uitslag wil geen pindakaas (Spitsnieuws, 4 december 2010)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.