VOC Logboek december: VOC en LOC slaan handen ineen

  • SHARE:
  • Tweet this

December 2nd, 2010 | 14:03
Door webmaster

Nu online: het Logboek VOC van december, over de samenwerking tussen het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden en de VOC.

Logboek_VOC_december_2010Het Logboek VOC verschijnt elke maand in EssensiE; alle afleveringen zijn in PDF beschikbaar op de VOC-site. Het Logboek van deze maand gaat over de samenwerking van de VOC met het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden (LOC). Het LOC is een overlegorgaan waarin acht lokale coffeeshopbonden ervaringen uitwisselen en dossierkennis opbouwen. Contacten tussen beide koepelorganisaties bestaan al veel langer, maar dit najaar is de samenwerking geformaliseerd met de oprichting van de gezamenlijke Taskforce Handhaving Cannabis.

Deze werkgroep werkt aan een concreet reguleringsmodel dat op maximaal draagvlak kan rekenen van alle partijen in cannabisland: consumenten, ondernemers, activisten en wetenschappers. Deze maand verschijnt een concept van het voorstel; in de komende weken wordt iedereen uitgenodigd commentaar te leveren. Houd deze website dus in de gaten: het concept wordt hier als eerste gepubliceerd.

Joep Oomen tijdens de VOC-actie Hamer, Binnenhof, 30 augustus (© Jurriaan Brobbel / WFA)

Joep Oomen tijdens de VOC-actie Hamer, Binnenhof, 30 augustus (© Jurriaan Brobbel / WFA)

In het Logboek van deze maand zegt VOC-er Joep Oomen: “De Taskforce doet wat de politiek nalaat: een concreet plan opstellen dat de bestaande problemen rond cannabis oplost. Door het bundelen van de expertise en de netwerken van de VOC en het LOC kunnen we een realistisch en breed gedragen voorstel formuleren, waar de politiek niet omheen kan. Natuurlijk zijn er onderling soms verschillen van inzicht, maar het gezamenlijk belang is duidelijk: fatsoenlijk gereguleerde teelt en werkbare regels voor de coffeeshop en daarmee een beter product en het voortbestaan van de coffeeshop als veilige en vertrouwde omgeving om cannabis te kopen en consumeren.”

Klik hier voor een PDF van het Logboek VOC van december 2010

Klik hier voor een overzicht van alle Logboeken

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.