Video: speech Joep Oomen High Times Cup

Voor een zaal bezorgde Amerikaanse bezoekers van de High Times Cannabis Cup gaf Joep Oomen (VOC, ENCOD) gisteren een speech over het cannabisbeleid in Nederland en de rest van Europa. “Het is heel moeilijk om in Nederland activisten te vinden, want iedereen denkt dat het er al is, ze hebben de coffeeshops. Ze denken niet eens na over wat er aan de achterdeur van die coffeeshops gebeurt.”

Joep Oomen, High Times Cup 2010 (© Gonzo media)
Joep Oomen, High Times Cup 2010 (© Gonzo media)

‘Changes in Dutch Marijuana Policy’ heette het programma-onderdeel in de bovenzaal van de Powerzone, overdag het kloppend hart van de High Times Cannabis Cup. Na een introductie door mediwiet-activiste en VOC-er Jackie Woerlee vertelde Joep Oomen over de repressieve koers in Nederland en de trend richting decriminalisering en normalisering in EU-landen als Spanje, Tsjechië en België. In Spanje functioneren op dit moment tussen de 220 en 250 cannabis clubs, met gereguleerde teelt. België heeft maar één cannabis club, Trekt Uw Plant, maar vier jaar juridische strijd heeft geleid tot rechterlijke goedkeuring van het principe.

Joep Oomen, High Times Cup 2010 (© Gonzo media)
Joep Oomen, High Times Cup 2010 (© Gonzo media)

Oomen: “In de republiek Tsjechië, in het hart van Europa, is er ook een combinatie van een flexibeler politiek klimaat en een groot aantal jonge activisten, blowers die zich in willen zetten en politiek werk doen. Dat ontbreekt in Nederland, het is heel moeilijk om hier activisten te vinden, want iedereen denkt dat het er al is, ze hebben de coffeeshops. Ze denken niet eens na over wat er aan de achterdeur van die coffeeshops gebeurt. Het is dus moeilijk om mensen te vinden en tot een professionele manier van werken te komen, die nodig is om deze strijd te voeren. Misschien kunnen we een Bermuda-driehoek maken tussen Spanje, België en de Tsjechische republiek en het cannabisverbod daarin laten verdwijnen.”

Bekijk hieronder fragmenten van de presentatie en zaaldiscussie. Met dank aan Darpan van Kuik / Canna Embassy.

Comments (2)

  • Bret Kantola 24/11/2010 at 4:51 pm Reply

    Nice videos. I find it very odd that you don’t put Jackie Woerlee’s video with this group. She gave a great speech at the same time as these two. In fact, the heart felt speech of the woman here was in response to Jackie’s speech. Jackie got the biggest round of applause and made the best points. I think the VOC is being very petty. And I don’t like it at all. Jackie deserves much more respect.

  • Bret Kantola 25/11/2010 at 5:28 pm Reply

    Thank you for the changes. The page is now complete.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*