Arjan ‘Greenhouse’ Roskam gearresteerd tijdens High Times Cup

  • SHARE:
  • Tweet this

November 23rd, 2010 | 12:51
Door webmaster

Arjan Roskam, eigenaar van de Greenhouse coffeeshops en seedbank in Amsterdam is zondag 21 november gearresteerd tijdens de eerste dag van de High Times Cup. Roskam werd geboeid afgevoerd uit een van zijn coffeeshops, waarna hij in een politiebus met piepende banden richting politiebureau werd vervoerd.

De reden van Roskam’s arrestatie is vooralsnog onduidelijk. Greenhouse is al jarenlang een van de prominentste deelnemers aan de High Times Cannabis Cup en winnaar van talloze cups. De High Times Cannabis Cup werd in 1987 voor het eerst georganiseerd in Amsterdam. Elk jaar bezoeken honderden Amerikanen de hoofdstad om het evenement bij te wonen en coffeeshops te bezoeken. Vanmiddag verzorgen VOC-ers Joep Oomen en Jackie Woerlee vanaf 17.00 uur het seminar ‘Changes in Dutch marijuana policy’ in de Powerzone in Amsterdam.
Bekijk hieronder de video van Roskam’s arrestatie (Bron: www.growhd.tv)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.