Opstelten: wietpas voor álle coffeeshops

De ‘wietpas’ wordt verplicht in álle coffeeshops, ook in Amsterdam. Alleen inwoners van een gemeente kunnen een pasje krijgen, dat alleen in hun eigen gemeente geldt. Dat maakte minister van veiligheid en justitie Opstelten (VVD) vandaag bekend in het NOS Journaal.

Ivo_Opstelten_NOS_17_11_201Opstelten: “Dus niet toeristenattracties, daar houden wij niet van. Gewoon omdat, gewoon in de kern, geeft dat veel criminaliteit en overlast daar omheen. Dat moet terug naar waar het oorspronkelijk voor bedoeld was: lokaal gebruik wie voor dat kennelijk wil.”

Eerder vandaag bleek dat de gemeenten Amsterdam, Breda en Maastricht grote bezwaren hebben tegen een verplicht pasjessysteem en een verruiming van het afstandscriterium voor coffeeshops nabij scholen, een andere wens van het kabinet.

Bekijk hieronder het item uit het NOS Journaal van 17 november 2010.

Zie ook: ‘Gemeenten zien niets in wietpas’ (VOC-Blog 17 november 2010)

Comments (2)

 • Hass 17/11/2010 at 11:02 pm Reply

  gaan de shops nu ein-de-lijk zelf in actie komen???

 • Cannawizard 18/11/2010 at 8:53 am Reply

  Nou de shops zijn best al een tijdje actief om hun hoofd boven water te houden..
  Ik heb zo mijn bedenkingen bij de inzet van de consument.
  Zijn er nog wel consumenten die het belangrijk vinden om hun recht te verdedigen?
  Een bedrijf kan het recht van een consument nooit vertegenwoordigen,
  er moet dus wat gebeuren….

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*