Opstelten: wietpas voor álle coffeeshops

  • SHARE:
  • Tweet this

November 17th, 2010 | 22:24
Door webmaster

De ‘wietpas’ wordt verplicht in álle coffeeshops, ook in Amsterdam. Alleen inwoners van een gemeente kunnen een pasje krijgen, dat alleen in hun eigen gemeente geldt. Dat maakte minister van veiligheid en justitie Opstelten (VVD) vandaag bekend in het NOS Journaal.

Ivo_Opstelten_NOS_17_11_201Opstelten: “Dus niet toeristenattracties, daar houden wij niet van. Gewoon omdat, gewoon in de kern, geeft dat veel criminaliteit en overlast daar omheen. Dat moet terug naar waar het oorspronkelijk voor bedoeld was: lokaal gebruik wie voor dat kennelijk wil.”

Eerder vandaag bleek dat de gemeenten Amsterdam, Breda en Maastricht grote bezwaren hebben tegen een verplicht pasjessysteem en een verruiming van het afstandscriterium voor coffeeshops nabij scholen, een andere wens van het kabinet.

Bekijk hieronder het item uit het NOS Journaal van 17 november 2010.

Zie ook: ‘Gemeenten zien niets in wietpas’ (VOC-Blog 17 november 2010)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.