Video: Al Jazeera documentaire over Californië’s Proposition 19

Nog een paar dagen en dan stemmen de inwoners van Californië over de Regulate, Control and Tax Cannabis Act of 2010, beter bekend als Proposition 19. Al Jazeera maakte een documentaire over de historische stemming op 2 november, met voor- en tegenstanders van het voorstel.

legalize_usa_leafDe documentaire duurt ruim twintig minuten en is deze maand uitgezonden in de serie Fault Lines. Gedegen en onbevooroordeelde journalistiek, met voor- en tegenstanders van legalisering van cannabis, onder wie Barack Obama. De voorzitter van een kwekerscollectief in Humboldt Country zegt over de beslissing van 2 november:

California has always marched to the beat of a different drum, but I think the rest of the nation is looking at them right now to take a decision with Prop 19. And hopefully the rest of the world is watching right now as well. And I think we have a responsibility to make something happen.

Speciaal aanbevolen voor Nederlandse politici van alle partijen…

Meer informatie over Proposition 19 is te vinden op de website yeson19.com.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*