Video: de echte redenen achter het cannabisverbod

Waarom is cannabis eigenlijk verboden? Die simpele vraag staat centraal in de korte Amerikaanse documentaire ‘The Pot conspiracy: The real reason cannabis has been outlawed’.

POT_conspiracy_support_mediDe documentaire begint met de beroemde uitspraak van Barack Obama: “I think that the war on drugs has been an utter failure. And I think that we need to rethink and decriminalize our marijuana laws.” Hierna vertellen gewone Amerikanen waarom zij denken dat cannabis verboden is. Aan de hand van tien redenen wordt vervolgens uitgelegd hoe de vork in de steel zit. Met o.a. Ray Warren en Bruce Mirkin (Marijuana Policy Project), Kris Krane (Students for Sensible Drug Policy) en Jesse Ventura, die in de talkshow ‘Geraldo’ een opmerkelijk eloquent pleidooi houdt voor afschaffing van het cannabisverbod. Citaat:

Jesse Ventura bij 'Geraldo'
Jesse Ventura bij 'Geraldo'

“It’s simple. You either read and study history or you’re destined to repeat it, Geraldo. We’re repeating it. This is the identical same thing to the prohibition of alcohol. The minute alcohol was prohibited, that’s what created all these bordertowns like Tijuana, Nueva Laredo and all these towns where they’re having all the trouble, because all the US people who wanted to drink in those days, ran across the border and drank in Mexico. Well, that brought the prostitution and the other behavioural problems down there.

The simple thing is this: when you prohibit something, it doesn’t mean it’s going away. It just means it’s gonna be run by criminals now. Because it’s not above board.Kris Krane (SSDP)

Well, the criminals eventually get so wealthy, they become more powerful than the government, which is a great deal of what’s happening in Mexico right now. They have more guns, I might add they get from the US because it’s illegal to own a gun in Mexico. They got the guns, they got the power, they got the money. By decriminalising they’re out of business. They have to find something new. It’s not rocket science, Geraldo, it just takes politicians with some courage. Politicians who aren’t worried about jeopardizing their re-election and simply do what’s right.”

Klik hier voor meer video’s

.

Comments (2)

  • Wim 17/01/2014 at 6:47 pm Reply

    Ik begrijp niet waarom cannabis ook wel marihuana verboden moet zijn. Ik bedoel, als je het rustig in huiselijke kring sociaal gebruikt en je deelt beiden de kosten dan is het een lekker verdovend middel. Mensen die spierklachten, pijn in de benen of rug hebben, zijn absoluut gebaat bij een jointje op zijn tijd. Het kan een heel nuttig middel zijn tegen glaucoom (een oogziekte). Ook kan het een creatieve inspiratie teweeg brengen die je dan wel gauw moet opnemen met een videocamera, als je na gebruik van dat spul met muziek expirimenteert vanwege de langere effecten op het geheugen. In een staat in Amerika is het al helemaal gelegaliseerd. Als cannabis dus niet misbruikt wordt maar gebruikt wordt op een verantwoorde manier dan is het aangenaam. Het verbod kan wat mij betreft opgeheven worden omdat het softdrugs is. Je wordt niet lichamelijk afhankelijk van cannabis. Als cannabis wordt gelegaliseerd word het veel goedkoper om te gebruiken. En mensen die er baat bij hebben worden dan minder snel arm. Denk hier maar eens over na voordat er met het botte bijltje gehakt wordt. Ook zie ik een mogelijkheid via artikel 1 van de grondwet die discriminatie verbiedt. Groente telers verbouwen ook planten en verkopen hun produkt op een markt. Dit geldt natuurlijk net zo voor wiet verbouwen. Als er redelijke prijzen gehanteerd blijven worden zie ik een winst voor zowel de gebruiker als de overheid.

  • Thijs een goeie vriend van Win 17/01/2014 at 7:08 pm Reply

    Ik ben het niet met Wim eens en waarom? Als wiet gelegaliseert word en het word goedkoper dan zijn de problemen met de jongste generatie nog niet te overzien. Want dan blowen ze zich helemaal suf omdat het toch niks kost. En als de wiet het thc gehalte blijft houden zoals nu te koop is dan stijgt het aantal marihuanaverslaafden onder de jeugd want de marihuana die nu te koop is, is vergelijkbaar met heroïne aan een stokje. Dus houd de prijs hoog ten behoeve van onze jeugd.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*