Video: ‘Marijuana: The facts they don’t want you to hear’

Wie nog denkt dat cannabisgebruik hersencellen vernietigt, zou deze korte Amerikaanse documentaire eens aandachtig moeten bekijken.

Marijuana_The_facts01‘Marijuana: The facts they don’t want you to hear’ bevat mooie beelden en harde feiten over cannabismythes die ook in Nederland nog steeds populair zijn, zoals de vermeende risicio’s van hoge THC-percentages, de zogenaamde stepping stone theorie en de vermeende relatie tussen cannabisgebruik en longkanker.

Uiteenlopende deskundigen komen aan het woord, onder wie Lester Grinspoon, emeritus hoogleraar medicijnen Harvard, Norm Stamper, politiehoofdcommissaris in Seattle van 1994 tot 2000 en cannabisactvisten Marc Emery en Todd McCormick.

Marijuana_The_facts02Komiek en tv-presentator Joe Rogan moderniseert het aloude Latijnse spreekwoord ‘Abusus non tollit usum'(misbruik heft goed gebruik niet op):
“People say: well, you can abuse marijuana. Well, shit you can abuse cheeseburgers too, but you don’t go around closing Burger King! I can take a fucking fork and jam it in my eyeballs: does that mean forks should be illegal?”

De vraag waarom politici het cannabisverbod in stand houden wordt aan het slot beantwoord:
“What politician can come before his constituents today and say: marijuana should be decriminalised, when yesterday they said it was evil and dangerous? Their constituents are gonna want to know why you changed your mind. Were you lying to us or were you stupid? Either way you’re not gonna get elected next time.”

Comments (3)

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*