Eerste tv-reclame voor mediwiet uitgezonden in VS

Op maandag 30 augustus 2010 is voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis een tv commercial voor medicinale cannabis uitgezonden. KTXL, een dochter van FOX, in Sacramento, Californië ontving nauwelijks klachten na uitzending van het historische spotje van Canna Care.

Still uit de Canna Care reclame
Still uit de Canna Care reclame

In de commercial, gedraaid in zwart wit, vertelt een aantal patiënten hoe cannabis hun kwaliteit van leven heeft verbeterd. In het spotje is geen wietblad of cannabisplant te zien. Een bewuste keuze, vertelde directrice Lanette Davies van Canna Care in een nieuwsreportage van KTXL, de Californische zender die de reclame uitzond: “I’m not looking at getting people high, I’m looking at getting people well.”
Davies -een toegewijd christen- ontdekte de medicinale kracht van cannabis vanwege de zeldzame botten-ziekte van haar dochter. Geen enkel voorgeschreven medicijn had resultaat, cannabis wel.

Still uit de commercial van Canna Care
Still uit de Canna Care reclame

Davies’ dochter is een van de Canna Care klanten die in de reclame te zien zijn. In de nieuwsreportage benadrukt haar moeder dat zij geen voorstander is van recreatief cannabisgebruik. Het gaat haar alleen om een goede regulering van mediwiet. Op dit moment hebben veertien Amerikaanse staten een wettelijke regeling voor medicinale cannabis. Het aantal dispensaries is explosief gestegen sinds president Obama vlak na zijn aantreden landelijke politieorganisaties verbood invallen te doen bij dispensaries die volgens lokale wetten zijn toegestaan.Volgens een peiling van ABC News van januari 2010 vindt 81 procent van de Amerikanen dat medicinale cannabis landelijk gelegaliseerd moet worden.

Bekijk hieronder het tv-spotje en de KTXL-reportage:

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*