Nieuwe VOC Logboeken en video’s

  • SHARE:
  • Tweet this

September 2nd, 2010 | 14:15
Door webmaster

Nu beschikbaar in PDF-formaat: het Logboek VOC voor de maanden augustus en september en twee video’s die je gezien moet hebben.

Logboek_VOC_sept2010_zwaar_

Het Logboek VOC verschijnt elke maand in het tijdschrift EssensiE. Klik hier om naar de Logboek-pagina te gaan of op het VOC Logboek-plaatje, linksonder aan de homepage.

Op de video-pagina van de VOC-site zijn twee belangrijke korte films toegevoegd: The Flower en Paving the way. De eerste is een animatie van de New Yorkse animator en designer Haik Hoisington. Op YouTube is het filmpje sinds 27 juli al meer dan een half miljoen keer bekeken. Zelf introduceert Hoisington zijn animatie zo: “The Flower contrasts a utopian society that freely farms and consumes a pleasure giving flower with a society where the same flower is illegal and its consumption is prohibited. The animation is a meditation on the social and economic costs of marijuana prohibition.”

De tweede must-see video is een productie van Drug Reporter, het drugsbeleid project van de Hungarian Civil Liberties Union (HCLU). Paving the way is een korte documentaire over het Harborside Medical Marijuana Center, in Oakland, Californië. Een van de eerste en grootste dispensaries van Amerika, met ruim 30.000 leden. Verplichte kost voor iedereen met een mening over cannabis, coffeeshops en de war on drugs.

Klik hier om naar de video-pagina te gaan of bekijk de films hieronder:

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.