Kijk nu online naar “Grass: The history of marijuana”

  • SHARE:
  • Tweet this

August 20th, 2010 | 13:49
Door webmaster

Het is waarschijnlijk de beste documentaire die ooit gemaakt is over de oorlog tegen cannabis: Grass van regisseur Ron Mann uit 1999. Verplichte kost, nu integraal te bekijken op de VOC-site.

De cover van "Grass: The paged experience" (2001)

De cover van "Grass: The paged experience"

De 78 minuten durende Canadese documentaire, met Hollywoodster Woody Harrelson als verteller, was te zien op het eerste Cannabis Filmfestival in het Ketelhuis tijdens Cannabis Bevrijdingsdag 2010.

Grass biedt een rijkdom aan historisch beeldmateriaal, harde feiten, uitstekende muziek en een verrassende en onderhoudende vormgeving. Het onthutsende verhaal van een schandaal zonder weerga. Verplichte kost voor iedereen met een mening over cannabis en coffeeshops.

In 2000 verscheen bij de Amerikaanse uitgeverij Autonomedia Grass: the paged experience, het boek bij de film. Lastig verkrijgbaar, maar nog steeds te bestellen bij Autonomedia en Bol.com.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.