‘Brabantse jeugd over op harddrugs’ na sluiten coffeeshops

Het gebruik van harddrugs onder jongeren in de regio Bergen op Zoom en Roosendaal is sterk gestegen, net als de illegale handel in drugs. Dit meldt Spitsnieuws vandaag op basis van het nog vertrouwelijke onderzoek ‘Daadkrachtig Drugsbeleid’.

Beeld: VOC
Beeld: VOC

In Bergen op Zoom en Roosendaal zijn sinds september vorig jaar alle coffeeshops gesloten, ondanks waarschuwingen dat dit zou leiden tot meer straathandel en de bijbehorende vermenging van de markten van soft en hard drugs.
Spitsnieuws
schrijft op 4 augustus:

“Het gebruik van harddrugs onder jongeren in de regio Bergen op Zoom en Roosendaal is sterk gestegen. Ook zou de illegale handel in drugs zijn gegroeid. Dat zou staan in het nog vertrouwelijke rapport ‘Daadkrachtig Drugsbeleid’, dat de resultaten bevat van een onderzoek naar drugsgebruik en het beleid in 26 West-Brabantse gemeenten.”

D66-raadslid Esther Slootweg reageert bezorgd: “Jeugd stapt over van soft- naar harddrugs, mede omdat de handel nu via straatdealers gaat. Dit is slecht te controleren en de handel verplaatst zich razendsnel.”

Klik hier voor het originele bericht en de ruim honderd reacties. Zoals deze van een inwoner van Bergen op Zoom:

“Moewahahahahaha. Daadkrachtig! Ik woon in Bergen op Zoom en de shops zijn gesloten ivm de zogenaamde ‘overlast’ van drugstoeristen. Dit kwam in de praktijk enkel neer op het feit dat je niet voor je eigen deur kon parkeren. Maar thanks gemeente, nu kan de jeugd alle benodigdheden bij dezelfde persoon halen. Scheelt weer tijd, hebben ze meer tijd over voor school.”

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*