Balkenende nu echt weg: op naar Paars plus

  • SHARE:
  • Tweet this

June 10th, 2010 | 10:28
Door webmaster

De VOC meldde het al op 20 februari, maar nu is het dan eindelijk officieel: het tijdperk Balkenende is definitief ten einde. Gisteravond om 22.44 uur trad JP terug als leider van het CDA, dat met 21 zetels op een historisch dieptepunt is beland.

Balkenende in Volendam, 5 juni 2010 (foto: ANP)

Balkenende in Volendam, 5 juni 2010 (foto: ANP)

Op de valreep bewees Jan Peter Balkenende hoe hypocriet zijn partij is als het gaat over roesmiddelen. In Volendam verscheen de voormalige CDA-leider in een t-shirt met de fijnzinnige tekst ‘Fuck drugs!’ en een blik bier in zijn hand. Zou hij nog steeds niet weten dat alcohol het op twee na schadelijkste roesmiddel is volgens het RIVM? En dat cannabis op de elfde plaats staat in de ranking die dit rijksinstituut vorig jaar opstelde? Natuurlijk weet hij dat wel, maar het CDA vindt alcohol nu eenmaal normaal en cannabis niet.

Balkenende promoot alcohol in het RTL journaal

Balkenende promoot alcohol in het RTL journaal

Alle ogen zijn nu gericht op de VVD van Mark Rutte, de nipte winnaar van de verkiezingen. De meest voor de hand liggende coalitie is Paars plus: VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, samen goed voor 81 zetels. Drie cannabisvriendelijke partijen dus en één partij die intern verdeeld is over het cannabisbeleid. De VOC heeft zich de afgelopen maanden ingezet om zoveel mogelijk blowers naar de stembus te krijgen. In hoeverre dat gelukt is zullen we nooit weten.

De komende weken zal de VOC zich richten op de politici, onder meer door hen te voorzien van heldere informatie over de vele negatieve effecten van het cannabisverbod en de voordelen van verdere decriminalisering en normalisering. ‘Hervormen’ was een van de buzzwords van deze verkiezingen en dat is precies wat de politiek nu moet doen met het cannabisbeleid. Het beste nieuws is dat het CDA hier niet aan te pas zal komen. Om met onze voormalige ministerpresident te spreken: Fuck het CDA!

Zie ook: Definitief einde aan tijdperk Balkenende (VOC-Blog 20 februari 2010)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.