Stille tocht voor goede mediwiet in Terneuzen

  • SHARE:
  • Tweet this

June 1st, 2010 | 16:49
Door webmaster

Terneuzenaar Guus Bockstael (74) houdt op donderdag 3 juni met medestanders een stille tocht door de binnenstad van Terneuzen. Ze willen aandacht vragen voor de problemen van medicinale cannabisgebruikers sinds de sluiting van coffeeshop Checkpoint. Bockstael heeft kanker en rookte elke ochtend twee joints bij Checkpoint om zijn pijn te verzachten.

© Gonzo media

© Gonzo media

Bockstael was “kind aan huis” bij Checkpoint, schrijft de Provinciaal Zeeuwse Courant vandaag. De cannabis die hij bij Checkpoint kocht zorgde voor daadwerkelijke verlichting en verzachting van zijn pijn. Sinds de sluiting van “de grootste coffeeshop ter wereld” in 2008 is dat voorbij, vertelt Bockstael in de PZC: “De kwaliteit van de softdrugs die nu te koop is, is knap waardeloos. Voor medicinale gebruikers moet er snel een verkooppunt komen van goed spul. Dat hoeft niet persé Checkpoint te zijn, maar dat mag ook een eenvoudige coffeeshop in een container zijn.”

De stille tocht start donderdagmiddag om 14.00 uur vanaf de hoek Markt – Havenstraat en voert naar het stadhuis, waar Bockstael een petitie aan wil bieden aan het gemeentebestuur.
Meer informatie: 0115-623614

Als Bockstael in een van de groene Amerikaanse staten op onderstaande kaart woonde, dan zou hij als medicinaal cannabisgebruiker beter af  zijn…

Beeld: www.norml.org

Beeld: www.norml.org

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.