Stille tocht voor goede mediwiet in Terneuzen

Terneuzenaar Guus Bockstael (74) houdt op donderdag 3 juni met medestanders een stille tocht door de binnenstad van Terneuzen. Ze willen aandacht vragen voor de problemen van medicinale cannabisgebruikers sinds de sluiting van coffeeshop Checkpoint. Bockstael heeft kanker en rookte elke ochtend twee joints bij Checkpoint om zijn pijn te verzachten.

© Gonzo media
© Gonzo media

Bockstael was “kind aan huis” bij Checkpoint, schrijft de Provinciaal Zeeuwse Courant vandaag. De cannabis die hij bij Checkpoint kocht zorgde voor daadwerkelijke verlichting en verzachting van zijn pijn. Sinds de sluiting van “de grootste coffeeshop ter wereld” in 2008 is dat voorbij, vertelt Bockstael in de PZC: “De kwaliteit van de softdrugs die nu te koop is, is knap waardeloos. Voor medicinale gebruikers moet er snel een verkooppunt komen van goed spul. Dat hoeft niet persé Checkpoint te zijn, maar dat mag ook een eenvoudige coffeeshop in een container zijn.”

De stille tocht start donderdagmiddag om 14.00 uur vanaf de hoek Markt – Havenstraat en voert naar het stadhuis, waar Bockstael een petitie aan wil bieden aan het gemeentebestuur.
Meer informatie: 0115-623614

Als Bockstael in een van de groene Amerikaanse staten op onderstaande kaart woonde, dan zou hij als medicinaal cannabisgebruiker beter af  zijn…

Beeld: www.norml.org
Beeld: www.norml.org

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*