Karin Bloemen ontspant graag met een lekker jointje

Zangeres en cabaretiére Karin Bloemen ontspant graag met een lekker jointje. Ze deed deze ontboezeming afgelopen vrijdag bij het EO programma Knevel & van den Brink. Beide heren waren met stomheid geslagen en reageerden op geen enkele manier op de opmerking van La Bloemen.

"Een lekker jointje wil nog wel eens helpen"
Bloemen: "Een lekker jointje wil nog wel eens helpen"

Andries Knevel vertelde dat Bloemen tien jaar geleden een burn-out heeft gehad. Daarna ontspinde zich een gesprek tussen Bloemen en SP-lijsttrekker Emile Roemer, die ook te gast was:

Knevel: “En daarna heb je je leven anders ingericht, misschien, een beetje?”

Bloemen: “Jaaa, heel erg. Nee, het goeie is: je zorgt gewoon dat je de symptomen herkent. Dus zodra ik weer naar mijn sleutels ga lopen zoeken met mijn sleutels in mijn hand…”

Van den Brink: “Oh, dat heb ik heel vaak.”

Roemer: "Maar hoe doe je dat dan?"
Roemer: "Maar hoe doe je dat dan?"

Bloemen: “…en dat je zo’n paniekaanval hebt om niks – waar is dat brood!!?!- dat je denkt: dit was niet echt heel belangrijk, jongens. En dan weet ik gewoon: oh, ik ben weer te ver gegaan en dan ga ik ook zitten. Dan gaan we eerst eens effe rustig een kopje koffie… En waar ik dan ook naar toe moet, dat maakt dan niet uit. Want je moet je niet gek laten maken.”

"De een neemt een wijntje, de ander neemt een jointje"
Bloemen: "De een neemt een wijntje, de ander neemt een jointje"

Roemer: “Maar hoe doe je dat dan, als je dat gevoel hebt van: ik ben effe te ver gegaan? Wat ga je dan doen?”

Bloemen: “Nou ja, meteen zorgen voor rust in de tent.”

Roemer: “Maar hoe doe je dat? Want soms wil ik ook rust hebben, maar je bent met je kop zo aan het spoken met alles.”

Bloemen: “Een lekker jointje wil nog wel eens helpen. Maar ik weet niet of Emile daaraan gaat. Ik zie Andries ook… Nee, maar de een neemt een wijntje, de ander neemt een jointje, de ander gaat effe sporten. Ik vind sporten ook een heel goede uitlaatklep voor stress.”

Helaas liet elke journalistieke impuls de heren Knevel en Van den Brink op dit moment in de steek; er kwam geen vraag, geen verbazing of afkeuring: er kwam niets.

Knevel & Van den Brink: met stomheid geslagen
Knevel & Van den Brink: met stomheid geslagen

Max Daniel, Cisca Joldersma, Yoram Stein, Fred Teeven: ze mogen aan de borreltafels van Hilversum zeggen wat ze willen over cannabis en coffeeshops, maar iemand die met plezier cannabis gebruikt: dat past niet in het plaatje en bij het politiek correcte praatje.

Hopelijk zet iemand het bewuste fragment op YouTube…

Klik hier voor de volledige uitzending van vrijdag 28 mei 2010: het fragment over cannabis start op 44 minuten.

Comments (2)

  • Peter Lunk 30/05/2010 at 12:11 pm Reply

    Videjowtjuh word aan gewerkt 😉

  • jeroen 15/06/2010 at 10:37 am Reply

    mwha mwha ze praat er zelf ook weer over heen,alsof of ze zelf ook ziet hoe raar de reacties zijn tis aanstekelijker als ze zegt ik rook joints en dan stil zijn…………………..laat hun maar reageren klapt er altijd in

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*