VOC stemadvies: GroenLinks meest cannabisvriendelijke partij

Briefhoofd_Cannabis_Kieswijzer_VOC copy VOC persbericht 26 mei 2010

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) heeft een stemadvies opgesteld, met een ranking van de meest en minst cannabisvriendelijke politieke partijen. Het stemadvies wordt via duizenden posters door heel Nederland verspreid, in coffeeshops en op openbare aanplakborden.

Meer dan ooit is het van belang dat cannabisliefhebbers gaan stemmen; de toekomst van de coffeeshop en ons liberale cannabisbeleid staat op het spel. De VOC, een onafhankelijke koepel van organisaties en individuen die gekant zijn tegen het cannabisverbod, heeft een stemadvies opgesteld, met een ranglijst van de meest en minst cannabisvriendelijke partijen. Deze ranking is gebaseerd op verkiezingsprogramma’s, uitspraken in de Kamer en de media en bij het tweede Cannabis Tribunaal, op 3 mei 2010. Een uitgebreide versie van het stemadvies is na te lezen op www.voc-nederland/stemadvies.

Meest cannabisvriendelijke partijen:
1 GroenLinks
2 SP
3 D66
4 PvdA
5 Partij voor de Dieren

Meest cannabisvijandige partijen:
1. ChristenUnie/SGP (ex aequo)
2. CDA
3. PVV
4. Trots op Nederland
5. VVD

Cannabis-Kieswijzer
Een aantal coffeeshopbonden heeft de koppen bij elkaar gestoken en ontwikkelde www.cannabis- kieswijzer.nl, een website met informatie over partijstandpunten en stemgedrag van Kamerleden.

Coffeeshopstaking 9 juni
Coffeeshops zijn al weken bezig met acties om hun klanten naar de stembus te krijgen. Een deel gaat zelfs dicht op 9 juni, in het kader van de landelijke coffeeshopstaking. Ruim 30 shops in o.a. Haarlem, Rotterdam, Alkmaar en Oss doen mee aan de staking, die wordt ondersteund door de VOC en de Vereniging Voor Cannabis Consumenten. Meer informatie: www.coffeeshopstaking.nl.

Poster-actie
De VOC heeft duizenden full color stemadviesposters laten drukken voor verspreiding door Nederland, zowel in coffee- en growshops als op openbare aanplakborden. Centrale boodschap: “Nu of Nooit: Stem cannabis UIT de strafwet! Stop de Hollandse hennepoorlog!”

Meer informatie over de VOC vindt u op onze website www.voc-nederland.org. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de volgende VOC woordvoerders:

Derrick Bergman    tel: 040-2572818                mail: d.bergman@gonzomedia.nl
Joep Oomen             tel: 00-32-495 122 644     mail: joep@voc-nederland.org

Comment (1)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*