Verslag Cannabis Tribunaal deel 3: slotdebat met Kamerleden

  • SHARE:
  • Tweet this

May 26th, 2010 | 16:26
Door webmaster

Voor de echte liefhebbers én de politici: de volledige tekst van het slotdebat van het Cannabis Tribunaal 2010…

Teeven, Joldersma, Weisglas en Klaver (© Gonzo media)

Teeven, Joldersma, Weisglas en Klaver (© Gonzo media)

Het echte ‘Hoofdlijnendebat drugsbeleid’ in de Tweede Kamer werd vier keer uitgesteld en daarna van de agenda afgevoerd, omdat drugsbeleid na de val van het kabinet controversieel werd verklaard. Gelukkig ging het slotdebat van het Cannabis Tribunaal op 3 mei wel door.

De discussie, geleid door oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas, leverde verrassende uitspraken op, met name van VVD-er Fred Teeven. Grootste uitblinker was Jesse Klaver (24), nummer zeven op de kandidatenlijst van GroenLinks. Mede dankzij Klavers optreden koos de VOC GroenLinks als meest cannabisvriendelijke partij in haar stemadvies.

Na afloop van het debat sprak rechter van dienst Henkdrik Kaptein, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden, zijn oordeel uit over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

Klik hier voor PDF met de volledige tekst (29 pagina’s) van het slotdebat.

Klik hier voor een bloemlezing van citaten en foto´s op de website van het Cannabis Tribunaal 2010.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.