VOC STEMADVIES ONLINE: GroenLinks meest cannabisvriendelijke partij

  • SHARE:
  • Tweet this

May 24th, 2010 | 23:50
Door webmaster

Nu online: het uitgebreide VOC stemadvies voor de Tweede Kamer verkiezingen van 9 juni. De top drie meest cannabisvriendelijke partijen: GroenLinks, SP en D66.

Foto © Gonzo media

Foto © Gonzo media

Op woensdag 9 juni kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Meer dan ooit is het van belang dat cannabisliefhebbers gaan stemmen; de toekomst van de coffeeshop en ons relatief liberale cannabisbeleid staat op het spel.

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabis-verbod (VOC) heeft een lijst opgesteld van de vijf meest en de zes minst cannabisvriendelijke partijen. Deze ranking is gebaseerd op de verkiezingsprogramma’s, uitspraken in de Tweede Kamer, in de media en tijdens het tweede Cannabis Tribunaal, op 3 mei 2010.

Cannabis-Kieswijzer
Verschillende coffeeshopbonden hebben de koppen bij elkaar gestoken en ontwikkelden Cannabis- Kieswijzer.nl. Een overzichtelijke website met veel informatie over partijstandpunten en stemgedrag, maar zonder ranking. Klik hier voor de Cannabis-Kieswijzer.

Coffeeshopstaking 9 juni
Coffeeshops zijn al weken bezig met acties om blowers naar de stembus te krijgen. Een deel gaat zelfs dicht op 9 juni, in het kader van de landelijke coffeeshopstaking. Ruim dertig shops in o.a. Haarlem, Rotterdam, Alkmaar, Oss en Vlissingen hebben zich aangesloten bij de staking, die wordt ondersteund door de VOC en de Vereniging Voor Cannabis Consumenten (VVCC). Klik hier voor de site van de coffeeshopstaking.

Uitgebreid stemadvies VOC
Klik hier voor het uitgebreide VOC stemadvies, met informatie over alle elf partijen.

De VOC stemadvies-poster (mail ons om gratis exemplaren te bestellen)

Dubbelklik & print of mail ons om gratis exemplaren te bestellen

De 5 meest cannabisvriendelijke partijen:

1 GroenLinks
2 SP
3 D66
4 PvdA
5 Partij voor de Dieren

De 6 meest cannabisvijandige partijen:

1. ChristenUnie/SGP (ex aequo)
2. CDA
3. PVV
4. Trots op Nederland
5. VVD

Posters
De VOC heeft duizenden posters laten drukken voor verspreiding door Nederland, in coffeeshops en op openbare aanplakborden. Je kunt deze posters gratis bestellen; we vragen je alleen de portokosten over te maken. Mail via contact of naar info@voc-nederland.org om posters te bestellen en help ons de boodschap te verspreiden:
Cannabis uit de strafwet, Stop de Hollandse Hennepoorlog!

En vergeet niet te gaan stemmen op 9 juni!

VCE_button-3D-png

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.