Kijk vanavond De Slag om Brussel over drugsbeleid in Europa: NL2, 22.50 uur

  • SHARE:
  • Tweet this

May 24th, 2010 | 12:15
Door webmaster

Vanavond gaat het programma De Slag om Brussel helemaal over drugsbeleid in Europa. Conclusie van programmamakers Teun van der Keuken en Roland Duong: overal wordt geblowd en overal wordt gedoogd. Niet vergeten: vul de poll in…

Roland Duong (links) en Teun van der Keuken (foto: VPRO)

Roland Duong (links) en Teun van der Keuken (foto: VPRO)

In De Slag om Brussel laten Teun van de Keuken en Roland Duong zien wat het betekent Europeaan te zijn. Eerder een continent van verschillen dan van overeenkomsten, van oude gebruiken en eigenzinnige bewoners. Hoe overleven Europese tradities onder de druk van de Brusselse eenwordingsmachine?

In de zesde aflevering, maandag 24 mei, onderzoeken Teun en Roland het Europese drugsbeleid. Is Nederland door  zijn gedoogbeleid de gekke Henkie van Europa, of wint de zachte aanpak van softdrugs terrein? Teun en Roland reizen door het oude continent en blowen zich suf: van de banlieus in Parijs, via de bario alto in Lissabon, tot de Karelsbrug in Praag.

Op de website van De Slag om Brussel kun je een poll invullen over de vraag ‘Moet er één gemeenschappelijk Europees drugsbeleid komen?’ Klik hier om mee te doen.

Maandag 24 mei, 22.50 uur, Nederland 2

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.