Marc Emery onderweg naar de VS: zaterdag 22 mei demonstratie in Den Haag

  • SHARE:
  • Tweet this

May 20th, 2010 | 21:44
Door webmaster

De Canadese cannabisactivist Marc Emery is onderweg naar de VS. Dat melden Canadese media vanavond. Aanstaande zaterdag 22 mei organiseert de VOC een demonstratie bij de Canadese ambassade in Den Haag voor Emery’s vrijlating.

Marc Emery (foto: Cannabis Culture)

Marc Emery (foto: Cannabis Culture)

Volgens Emery’s vrouw Jodie is haar man overgebracht van de gevangenis van Vancouver naar Seattle. Vijf jaar lang wist Emery uitlevering te voorkomen. Vorig jaar sloot hij een zogenaamde ‘plea bargain’ waarbij hij schuld bekende aan één van de aanklachten van de Amerikaanse justitie. Naar alle waarschijnlijkheid verdwijnt hij voor vijf jaar achter de tralies wegens het verkopen van cannabiszaadjes via internet aan klanten in Amerika.

Op zaterdag 22 mei vinden wereldwijd acties plaats om het lot van Marc Emery onder de aandacht te brengen en te pleiten tegen zijn uitlevering en voor zijn vrijlating. Klik hier voor een overzicht van deelnemende steden.

In Nederland organiseert de VOC een demonstratie bij de Canadese ambassade, Sophialaan 7 in Den Haag. Om 16.20 uur -oftewel 420: in de VS en Canada traditioneel hét moment om een joint te roken- zullen demonstranten ballonnen met zakjes cannabiszaad oplaten. Zegt het voort en komt allen!

Zie ook: Pot activist Marc Emery deported to the US (The Canadian Press, 20 mei 2010),

Zie ook: Free Marc Emery: wereldwijde actiedag 22 mei (VOC Blog, 13 mei 2010)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.