Marc Emery onderweg naar de VS: zaterdag 22 mei demonstratie in Den Haag

De Canadese cannabisactivist Marc Emery is onderweg naar de VS. Dat melden Canadese media vanavond. Aanstaande zaterdag 22 mei organiseert de VOC een demonstratie bij de Canadese ambassade in Den Haag voor Emery’s vrijlating.

Marc Emery (foto: Cannabis Culture)
Marc Emery (foto: Cannabis Culture)

Volgens Emery’s vrouw Jodie is haar man overgebracht van de gevangenis van Vancouver naar Seattle. Vijf jaar lang wist Emery uitlevering te voorkomen. Vorig jaar sloot hij een zogenaamde ‘plea bargain’ waarbij hij schuld bekende aan één van de aanklachten van de Amerikaanse justitie. Naar alle waarschijnlijkheid verdwijnt hij voor vijf jaar achter de tralies wegens het verkopen van cannabiszaadjes via internet aan klanten in Amerika.

Op zaterdag 22 mei vinden wereldwijd acties plaats om het lot van Marc Emery onder de aandacht te brengen en te pleiten tegen zijn uitlevering en voor zijn vrijlating. Klik hier voor een overzicht van deelnemende steden.

In Nederland organiseert de VOC een demonstratie bij de Canadese ambassade, Sophialaan 7 in Den Haag. Om 16.20 uur -oftewel 420: in de VS en Canada traditioneel hét moment om een joint te roken- zullen demonstranten ballonnen met zakjes cannabiszaad oplaten. Zegt het voort en komt allen!

Zie ook: Pot activist Marc Emery deported to the US (The Canadian Press, 20 mei 2010),

Zie ook: Free Marc Emery: wereldwijde actiedag 22 mei (VOC Blog, 13 mei 2010)

Comment (1)

  • nol 21/05/2010 at 11:52 am Reply

    zum kotzen!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*