Demonstratie bij Canadese ambassade voor vrijlating Marc Emery

Briefhoofd_Free_Marc_Emery_VOC

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod organiseert op zaterdag 22 mei een demonstratie voor de Canadese ambassade in Den Haag, voor de vrijlating van de Canadese cannabisactivist Marc Emery.

Marc Emery (52) is een wereldberoemde cannabisactivist in Vancouver. Hij is eigenaar van een cannabiszaadbedrijf en uitgever van het tijdschrift Cannabis Culture. Op 29 juli 2005 werd Emery gearresteerd voor het verkopen van zaad via internet. De arrestatie kwam er op verzoek van de Verenigde Staten. Emery werd beschuldigd door de Amerikaanse justitie, hoewel hij nooit activiteiten opzette in de VS en er zelfs nooit is geweest. Na een lange juridische strijd, riskeert Emery in de komende dagen uitgeleverd te worden aan de VS, waar hem een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd hangt.

In een recent interview met NRC/Handelsblad (5 januari 2010) zei Emery over zijn dreigende uitlevering: ‘Het is een tegenslag voor de zaak, maar het feit dat ik voor vijf jaar de cel in ga, doet niets af aan wat ik heb bereikt.’ Zijn doel: ‘de oorlog tegen drugs te dwarsbomen door zoveel mogelijk marihuana te laten groeien, en activiteiten te steunen om marihuana te legaliseren.’ De inspiratie voor deze succesvolle strategie kwam van Ben Dronkers (Sensi Seeds, Hempflax), vertelde Emery. ‘In 1994 zat ik met hem bij de Cannabis Cup. Hij zei: “wij hebben miljoenen zaden verkocht die tientallen miljoenen planten hebben geproduceerd”. Ik vond het een briljant idee.’

Op zaterdag 22 mei vinden wereldwijd acties plaats om het lot van Marc Emery onder de aandacht te brengen en te pleiten tegen zijn uitlevering en voor zijn vrijlating. Een overzicht van deelnemende steden staat op http://freemarc.ca/group/freemarcca/free-marc-emery-world-wide-rally
In Nederland organiseert de VOC een demonstratie bij de Canadese ambassade in Den Haag. Om 16.20 uur -oftewel 420: in de VS en Canada traditioneel hét moment om een joint te roken- zullen demonstranten ballonnen met zakjes cannabiszaad oplaten.

Meer informatie over de VOC is te vinden op onze website www.voc-nederland.org
Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de volgende VOC woordvoerders:

Derrick Bergman    telefoon: 040-2572818                  mail: d.bergman@gonzomedia.nl
Joep Oomen                telefoon: 00-32-495 122 644     mail: joep@voc-nederland.org

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*