Uitzending Argos (VPRO radio) over Cannabis Tribunaal

Argos redacteur Gerrit Kalsbeek heeft tijdens het tweede Cannabis Tribunaal de hele dag opnames en interviews gemaakt. Resultaat is een uitstekende reportage die afgelopen zaterdag is uitgezonden.

Gerd Leers leest partijgenoot Cisca Joldersma voor uit het boekje van het eerste Cannabis Tribunaal (foto © Gonzo media)
Gerd Leers leest partijgenoot Cisca Joldersma voor uit het boekje van het eerste Cannabis Tribunaal (foto © Gonzo media)

Na de reportage gaan Cisca Joldersma (CDA), Lea Bouwmeester (PvdA) en criminoloog Henk van der Bunt met elkaar in debat.

Klik hier om de podcast te beluisteren (Argos begint na ongeveer drie minuten).

Reportage: Gerrit Kalsbeek
Presentatie: Max van Weezel
Uitzending: 8 mei, Radio 1

Comment (1)

  • Niek Sprakel 11/05/2010 at 7:51 pm Reply

    Cannabis is een vorm van criminaliteit waar geen mensen slachtoffer van worden, in tegenstelling tot diefstal, verkrachting en terrorisme.
    De criminaliteit wordt voornamelijk veroorzaakt door de overheid en op die manier voorziet de overheid zichzelf van bezigheidstherapie. Dit is de omgekeerde wereld. Voor zover er een probleem is met kwetsbare groepen zoals jongeren, vormt cannabis een probleem dat een stuk minder ernstig is dan de problemen die veroorzaakt worden door alcohol misbruik. Waarom maken ze van alcohol verkooppunten geen besloten clubs waar je alleen met een pasje terecht kunt als je alcohol wil aanschaffen? Waarom wordt er nooit moeilijk gedaan over toeristen die hier naartoe komen en alcohol gebruiken? Da’s net zo goed drugstoerisme.
    Joldersma kraamt onzin uit over cannabis en kan haar standpunt dat cannabis niet normaal is niet onderbouwen met argumenten die hout snijden. Drugstoerisme is een probleem wat veroorzaakt wordt doordat het drugsbeleid in andere landen nog onzinniger is dan in Nederland en dat wordt bevestigd door de cijfers aangezien het cannabisgebruik in Nederland lager ligt dan het Europees gemiddelde.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*