Spinvis live op Cannabis Bevrijdingsdag: Leve de vrijheid

Mooi filmpje van het magistrale optreden van Spinvis, gisteravond in het Westerpark.

Spinvis sluit Cannabis Bevrijdingsdag 2010 af (foto © Gonzo media)
Spinvis sluit Cannabis Bevrijdingsdag 2010 af (foto © Gonzo media)

Een uitgebreid verslag van Cannabis Bevrijdingsdag 2010 vind je binnenkort op de VOC-site. Voor dit filmpje dank aan Darpan / Canna Embassy.

Alle artiesten, sprekers, vrijwilligers en bezoekers bedankt voor een dag om nooit te vergeten!

Comments (3)

 • nol 09/05/2010 at 10:36 pm Reply

  Ik zal deze dag ook nooit vergeten, het was de dag dat ik mijn laatste beetje geloof in cannabis activisme heb verloren. Mijn verslag volgt ook….

 • eva 13/05/2010 at 4:06 am Reply

  Ik ben zoooooo’n ontzettend grote fan van Spinvis qua briljante teksten (en ook qua zangtechnisch vermogen), dat ik het het bijna onvoorstelbaar vind dat hij zich laat associeren met een cannabis bevrijdingsdag. Blowen is voor zoveel mensen zoveel beperkender dan erkend wordt (nog los van psychose-opwekkend), dat ik het nog steeds heel moeilijk te accepteren vind dat in Nederland nog steeds gedaan wordt alsof het allemaal geen kwaad kan. En hoe lullig (of hoe paternalistisch of whatever dan ook) het ook klinkt, we zouden echt eens met elkaar moeten kijken naar wat cannabisgebruik bou echt voor gevolgen heeeft.

 • webmaster 13/05/2010 at 1:35 pm Reply

  Beste Eva,

  Als ontzettend grote fan van Spinvis zou je kunnen weten dat Erik jarenlang erg veel geblowd heeft en daarmee is gestopt toen hij zijn eerste kind kreeg. In de afgelopen jaren is er vrijwel niemand meer in Nederland geweest die heeft gedaan ‘alsof het allemaal geen kwaad kan’. Integendeel, zou ik zeggen: schizofrenie, psychoses, spijbelen, zelfs de stepping stone hypothese wordt weer volop van stal gehaald als het over cannabis gaat. Belangrijk punt is dat je juist middelen die potentieel schadelijk zijn niet over moet laten aan criminelen. Cannabis moet je reguleren, niet criminaliseren.

  Zelf schreef Erik als antwoord op de vraag waarom hij meedoet aan Cannabis Bevrijdingsdag:

  “De mensen zouden geen Alcohol of Drugs moeten gebruiken.
  Het leven is zo ook al groots en veelomvattend genoeg.

  Ik probeer zelf, met wisselend succes, het leven met Helder Hoofd te
  tegemoet te treden.

  Met datzelfde Heldere Hoofd kan ik bedenken dat een mens wordt geboren als vrij en autonoom individu. Niet als eigendom van een overheid die uitmaakt wat hij wel of niet leest,zegt,eet,drinkt of rookt.

  Dat een eindje verderop de Heineken Music Hall elk weekend volkomen legaal volloopt met vrolijk volk is mij dan ook best.

  Ik houd er niet van mijn muziek in dienst stellen van een Ideëel of politiek pamflet, beweging of vlag. Dat ik toch kom spelen is eigenlijk vooral omdat het bijna een jaar geleden is dat Simon Vinkenoog is overleden en ik de kans wil aangrijpen om zijn stem nog eenmaal over de stad te laten schallen.

  Erik de Jong
  Spinvis”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*