Volledig programma Cannabis Filmfestival – Ketelhuis 8 mei

Een nieuw onderdeel van Cannabis Bevrijdingsdag is het Cannabis Filmfestival in de zalen van het Ketelhuis in het Westerpark. Een uitgelezen programma met films, documentaires en animaties over de meest verguisde én meest geliefde plant ter wereld…

CFF_Logo03Het Cannabis Filmfestival bestaat uit vier blokken in de Kleine Zaal, om 13.00, 15.00, 17.00 en 19.00 en één hoofdfilm in de Grote Zaal, om 17.00 uur. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk: kaartjes zijn af te halen bij de VOC stand op de hennep-markt (maximaal 1 per persoon). Toegang tot de zalen alleen op vertoon van een kaartje voor het juiste blok.

Kleine zaal Ketelhuis:

Blok 1 – 13.00 – 14.45 u:
Cannabis Tribunaal 2008
Marihuana: Weed with roots in hell

Blok 2 – 15.00 – 16.45 u:
Grass
Dutch Glory
Southpark: Medical fried chicken

The_UnionBlok 3 – 17.00 – 18.45 u:
Inzwischen in Berlin: Documentaire drieluik
Super High Me

Blok 4 – 19.00 – 20.45 u:
Home Grown: The comedy that goes to your head

Grote zaal Ketelhuis:

Hoofdfilm – 17.00 -19.00 u:
The Union: The business behind getting high

Blok 1:

Cannabis Tribunaal 2008
Documentaire over de eerste editie van het Cannabis Tribunaal, op 1 en 2 december 2008 in Nieuwspoort, Den Haag.  Voor- en tegenstanders gaan met elkaar in debat onder leiding van Maartje Nevejan. Met o.a. Louk Hulsman, Cisca Joldersma, Hans van Duijn, Jackie Woerlee, Ben Dronkers en Wernard Bruining.
Regie: Robert Bianchi, Pieter van Tuinen & Joep Oomen, 2009, Nederland. Lengte: 54 minuten.

Marihuana: Weed with roots in hell (1936)
Marihuana (1936)

Marihuana: Weed with roots in hell
Dwain Esper regisseerde in de jaren dertig van de vorige eeuw deze  hilarische drugs scare movie. Twee dealers zetten een handeltje op, waarna alle jeugd uit de buurt aan het drinken en roken slaat. Bovendien luisteren zij naar heidense jazzmuziek… Beelden uit deze film zijn later door de Amerikaanse overheid als propaganda gebruikt zonder te vermelden dat het om fictie ging.
Regie: Dwain Esper, 1936, VS. Lengte: 58 minuten.

Blok 2:

Grass
Klassieker onder de cannabisdocumentaires. Dit ultieme meesterwerk van Ron Mann vertelt het hele verhaal. Must see voor iedereen die mee wil praten over het cannabisdebat. Voice-over: Woody Harrelson.
Regie: Ron Mann, 1999, Canada. Lengte: 55 minuten.

Grass (1999)
Grass (1999)

Dutch Glory
Ten onrechte onderbelicht gebleven, want vakkundig gemaakte documentaire over het Nederlandse cannabisbeleid. Bij het bekijken valt op dat de film in de tien jaar sinds deze uitkwam, niets aan actualiteit heeft ingeboet. Alleen het gebruik van de gulden verraadt de werkelijke leeftijd. Nederlands ondertiteld.
Regie: Johan Eling, 1999, Nederland. Lengte: 25 minuten.

Southpark: Medical fried chicken
Fast food is verboden. De plaatselijke KFC is door door een mediwietapotheek vervangen. Tot verdriet van Eric, die van de nood een deugd maakt met een misdaadsyndicaat rond handel in verboden kipnuggets…
Regie: Matt Stone & Trey Parker, 2010, VS. Lengte: 22 minuten.

Blok 3:

Super_High_Me
Super High Me (2008)

Inzwischen in Berlin: documentaire drieluik
Drie inkijkjes in de ontwikkelingen bij onze Oosterburen. Regisseuse Ricarda Zinke doet verslag van de Hanf Parade 2008, het zaaien van een hennepveld op een akkertje in Berlijn en een paar maanden later de surrealistische opening van een heus henneplabyrint in de Duitse hoofdstad.
Regie: Ricarda Zinke, 2008-2009, Duitsland. Lengte: 12 minuten

Super High Me
Vastberaden om de ware effecten van cannabis op het menselijk lichaam uit te vinden, documenteert stand-up comedian Doug Benson zijn ervaringen. Eerst gebruikt hij 30 dagen helemaal niets, daarna rookt hij zich een maand lang suf. Behalve het amusante verhaal van iemand die knetterhigh wordt, onderzoekt de film ook het debat over medicinaal cannabisgebruik. Met gastoptreden van Sarah Silverman.
Regie: Michael Blieden, 2008, VS. Lengte: 94 minuten.

Blok 4:

Homegrown
Homegrown (1998)

Home Grown: the comedy that goes to your head
Intelligente comedy-thriller over drie ervaren wietkwekers in Californië (Billy Bob Thornton, Hank Azaria, and Ryan Phillippe) die hun kostbare buitenoogst beschermen tegen invallen van politie en concurrenten. Wanneer hun mysterieuze leider wordt vermoord, neemt Thornton diens identiteit aan om een laatste superdeal te sluiten. Glanscameo’s van Jamie Lee Curtis, Ted Danson, and John Lithgow.
Regie: Stephen Gyllenhaal, 1998, VS. Lengte: 102 minuten

Programmering: Job Joris Arnold (Cannabis College) en DC Lama.

Klik hier voor een PDF van de programmafolder.

Het Cannabis Filmfestival is mede mogelijk gemaakt door de actie ‘Stem Cannabisvriendelijk’

CFF_Logo03

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*