Cannabis Bevrijdingsdag: hét blowersevenement van het jaar

Briefhoofd_CBD_VOC_VVCC_copy 

Op zaterdag 8 mei is het Amsterdamse Westerpark het toneel van Cannabis Bevrijdingsdag 2010. Tussen twaalf en tien kunnen bezoekers gratis genieten van negen muzikale acts, tien sprekers, een uitgebreide hennepmarkt en een uniek Cannabis Filmfestival in de zalen van het Ketelhuis.

Cannabis Bevrijdingsdag is een coproductie van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) en de Vereniging Voor Cannabis Consumenten (VVCC). De presentatie is in handen van schrijver en cartoonist DC Lama, die zijn nieuwe verhalenbundel Wieteratuur zal presenteren. Vijf dagen na het Cannabis Tribunaal in Den Haag, waar prominente politici als Gerd Leers en Dries van Agt hartstochtelijk bepleitten cannabis ‘te verlossen uit de klauwen van de strafwet’ (Van Agt), willen de VOC en de VVCC dit pleidooi feestelijk kracht bij zetten.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u aandacht zou willen besteden aan dit unieke evenement. Het  volledige tijdschema vind u in een aparte bijlage. Een greep uit het programma:

Cannabis / hennepmarkt
Twintig kramen van cannabisgerelateerde organisaties, verenigingen en ondernemingen: Nederlandse cannabiscultuur in optima forma.

Cannabis Filmfestival
De hele dag in de zalen van het Ketelhuis: speelfilms, documentaires, reportages en animatie over de meest omstreden én meest geliefde plant ter wereld.

13.55 u: Rowena Huijbregts
Speech van de voorzitter van de Vereniging Voor Cannabis Consumenten. De VVCC haalde meer dan 35.000 handtekeningen op voor een petitie over het rookverbod in coffeeshops en komt op voor de belangen van de Nederlandse cannabisconsument.

14.00 u: MC Surya & Pharao
Jong nederhopduo dat dit jaar indruk maakte met de single ‘Blijf van me stad af’ over de toenemende betutteling en repressie in Amsterdam en de rest van Nederland.

16.00 u: Boekpresentatie DC Lama’s Wieteratuur
Feestelijke presentatie van de langverwachte tweede verhalenbundel van “de Simon Carmiggelt van de coffeeshop”, tevens EssensiE columnist en presentator van Cannabis Bevrijdingsdag. Wieteratuur verschijnt bij uitgeverij Papieren Tijger. (meer informatie: www.dclama.nl)

17.50: Edith Ringnalda
Vorig jaar verloor Edith Ringnalda haar beminde echtgenoot Simon Vinkenoog. Over de weken rond zijn overlijden schreef zij het aangrijpende boek ‘Heer en meester’. Vandaag richt zij zich in haar speech rechtstreeks tot Simon.

18.25: Hans Plomp – Kees Hoekert Tribute
Schrijver, psychonaut en Ruigoorder Hans Plomp brengt een ode aan een van de belangrijkste Nederwiet-pioniers, Kees Hoekert. In 1969 richtte Hoekert met Robert Jasper Grootveld de Lowlands Weed Company op. Zij waren de eersten die met succes cannabis op Hollandse bodem kweekten. Reden genoeg om Hoekert (80) nu in het zonnetje te zetten.

18.40: Armand
Uitgeroepen tot “de grootste hippie van Nederland” en al veel eerder als “Nederlandse Bob Dylan”. Actief sinds 1967 en still going strong, met altijd een stukske hasj of een topke wiet onder handbereik.

19.10: Nol van Schaik
Deze Haarlemse coffeeshophouder is de initiatiefnemer van een landelijke coffeeshopstaking op 9 juni, de dag van de verkiezingen. (meer info http://coffeeshopstaking.nl)

19.20: Joost Belinfante & Low Budgetarians
Uitgebreide reprise van het muzikale hoogtepunt van vorig jaar: reggaeformatie Low Budgetarians met Joost Belinfante, verantwoordelijk voor de Doe Maar klassieker Nederwiet.

20.10: Peter Cohen
De wereldvermaarde drugsonderzoeker komt speciaal over uit Frankrijk om te speechen op Cannabis Bevrijdingsdag. Verbaal vuurwerk verzekerd.

20.20: Spinvis en combo
De uitsmijter van dit jaar: de betoverende klanken van Spinvis (Erik de Jong) en zijn combo. Nadere introductie overbodig.

Meer informatie: www.voc-nederland.org, www.vvcc.nl en www.cannabisbevrijdingsdag.org.
Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de volgende woordvoerders:

Derrick Bergman       telefoon: 040-2572818     mail: d.bergman@gonzomedia.nl
Jackie Woerlee           telefoon: 0613-979321      mail: jackiewoerlee@gmail.com

Wij hopen u te ontmoeten in het Westerpark op 8 mei!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*