Kijk vandaag live naar het Cannabis Tribunaal via internet!

Vandaag vindt in café Dudok in Den Haag de tweede editie van het Cannabis Tribunaal plaats. Een groot aantal prominente sprekers gaat in discussie over nut en effecten van het strafrechtelijke verbod op cannabis. De hele dag is live te volgen via www.cannabistribunaal.nl: de uitzending begint om 10.00 uur.

Gerd Leers
Gerd Leers

Tot de deelnemers behoren Gerd Leers, voormalig burgemeester van Maastricht, Tweede Kamerleden Fred Teeven (VVD), Boris van der Ham (D66) en Madeleine van Toorenburg (CDA), oud-premier en CDA-coryfee Dries van Agt en Hans van Duijn, ex-voorzitter van de Nederlandse Politiebond.

Het Cannabis Tribunaal is de hele dag live te volgen via www.cannabistribunaal.nl en wordt georganiseerd door de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod. De dag begint met twee hoorzittingen waarin deskundige getuigen met elkaar debatteren over het Nederlandse cannabisbeleid.

Fred Teeven
Fred Teeven

Na elke zitting beoordeelt een rechtbank, geleid door rechtsfilosoof Hendrik Kaptein (Universiteit Leiden), de kwaliteit van de gebruikte argumentatie. In het slotdebat gaan de woordvoerders drugsbeleid van zes politieke partijen de discussie aan over de toekomst van het cannabisbeleid.

Het slotdebat moet een korte versie opleveren van het Kamerdebat over de “Hoofdlijnenbrief Drugsbeleid” van het kabinet Balkenende IV van 11 september 2009. Dit debat is – na liefst vier keer uitgesteld te zijn (de laatste keer op 4 februari j.l. wegens ziekte van minister Klink) – uiteindelijk geschrapt na de val van het kabinet. Het drugsbeleid werd namelijk controversieel verklaard.

Presentator Michael Schaap
Presentator Michael Schaap

De zittingen worden geleid door Michael Schaap (De Viagraman), het slotdebat door oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas. CDA-coryfee en ex-minister president Dries van Agt zal het slotwoord spreken. Een groot aantal media besteedt aandacht aan het Cannabis Tribunaal, o.a. Goedemorgen Nederland (KRO tv), Document (NCRV tv), Argos (VPRO radio), Dichtbij Nederland (NPS radio), Omroep Brabant en dagblad De Pers.

Het programma:

Simon Rozendaal, wetenschapsredacteur Elsevier
Simon Rozendaal, wetenschapsredacteur Elsevier

10.00 u: Begin live internet registratie, met o.a. beelden van het eerste Cannabis Tribunaal

11.00 – 12.15 u: Debat 1 – MET DE LAARZEN IN DE MODDER
Lokale bestuurlijke problemen als gevolg van het cannabisverbod

Inleiding: Freek Polak
Getuigen: Gerd Leers en Simon Rozendaal

13.15 – 14.30 u: Debat 2:
CANNABISCRIMINALITEIT, ECHT OF KUNSTMATIG?
Wordt Nederland (on)veiliger door het cannabisverbod?

Inleiding: Nicole Maalsté

Dries van Agt
Dries van Agt

Getuigen: Hans van Duijn en het kabinet Balkenende IV

15.00 – 17.00 u: Slotdebat:
WELK CANNABISBELEID NA 9 JUNI?
Het ‘hoofdlijnendebat drugsbeleid’ dat in de Tweede Kamer nooit plaatsvond

Tweede Kamerleden: Fred Teeven (VVD), Boris van der Ham (D66), Manja Smits (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA)

17.00 uur: SLOTWOORD CANNABIS TRIBUNAAL 2010 door Dries van Agt

Klik hier voor de officiële website van het Cannabis Tribunaal

canna-tribunaal-banner-468x60

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*