Cannabis Tribunaal: topsprekers en politici in debat over drugsbeleid

Tribunaal_VOC_briefhoofd02Voor het Cannabis Tribunaal 2010 komen op maandag 3 mei tal van prominente sprekers en politici bijeen om te debatteren over het Nederlandse cannabis- en coffeeshopbeleid. Het Tribunaal vindt plaats in café Dudok, pal tegenover het Binnenhof, en wordt georganiseerd door de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod.

De dag begint met twee hoorzittingen waarin deskundige getuigen met elkaar debatteren over het Nederlandse cannabisbeleid. Na elke zitting beoordeelt een rechtbank, geleid door rechtsfilosoof Hendrik Kaptein, de kwaliteit van de gebruikte argumentatie. In het slotdebat gaan de woordvoerders drugsbeleid van zes politieke partijen de discussie aan over de toekomst van het cannabisbeleid.

Het slotdebat moet een korte versie opleveren van het Kamerdebat over de “Hoofdlijnenbrief Drugsbeleid” van het kabinet Balkenende IV van 11 september 2009. Dit debat is – na liefst vier keer uitgesteld te zijn (de laatste keer op 4 februari j.l. wegens ziekte van minister Klink) – uiteindelijk geschrapt na de val van het kabinet. Het drugsbeleid werd namelijk controversieel verklaard.

De zittingen worden geleid door Michael Schaap (De Viagraman), het slotdebat door oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas. CDA-coryfee en voormalig minister president Dries van Agt zal rond vijf uur het slotwoord spreken. Een groot aantal media besteedt aandacht aan het Cannabis Tribunaal, o.a. Goedemorgen Nederland (KRO tv), Document (NCRV tv), Argos (VPRO radio) en Dichtbij Nederland (NPS radio).

Het definitieve programma:

11.00 – 12.15 uur: Debat 1 – MET DE LAARZEN IN DE MODDER
Lokale bestuurlijke problemen als gevolg van het cannabisverbod
Inleiding: Freek Polak, getuigen: Gerd Leers en Simon Rozendaal

13.15 – 14.30 uur: Debat 2 – CANNABISCRIMINALITEIT, ECHT OF KUNSTMATIG?
Wordt Nederland (on)veiliger door het cannabisverbod?
Inleiding: Nicole Maalsté, getuigen: Hans van Duijn en het kabinet Balkenende IV

15.00 – 17.00 uur: Slotdebat: WELK CANNABISBELEID NA 9 JUNI?
Het ‘hoofdlijnendebat drugsbeleid’ dat in de Kamer nooit plaatsvond
Kamerleden: Fred Teeven (VVD), Boris van der Ham (D66), Manja Smits (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Lea Bouwmeester (PvdA)

17.00 uur: SLOTWOORD CANNABIS TRIBUNAAL 2010 door Dries van Agt

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.voc-nederland.org en www.cannabistribunaal.nl.
Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de volgende woordvoerders:

Derrick Bergman    telefoon: 040-2572818                  mail: d.bergman@gonzomedia.nl

Joep Oomen               telefoon: 00-32-495 122 644     mail: joep@voc-nederland.org

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*