CDA doet tóch mee aan Cannabis Tribunaal

Madeleine van Toorenburg, Tweede Kamerlid voor het CDA, doet mee aan het slotdebat van het Cannabis Tribunaal op maandag 3 mei. Daarmee komt het aantal deelnemende politieke partijen op zes.

Madeleine van Toorenburg
Madeleine van Toorenburg

Eerder bedankte CDA-drugswoordvoerder Cisca Joldersma voor de uitnodiging opnieuw mee te doen aan het Cannabis Tribunaal. Madeleine van Toorenburg studeerde rechten in Utrecht en Europees en Internationaal Recht in Londen. Sinds 1 maart 2007 is zij lid van de Tweede Kamer fractie van het CDA.

Het slotdebat vindt plaats tussen 15.00 en 17.00 en wordt voorgezeten door voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas. Zeker nu het CDA ook acte de présence geeft kan de discussie in Dudok beschouwd worden als alternatief voor het vaak uitgestelde Hoofdlijnendebat Drugsbeleid. Vanwege de val van het Kabinet Balkenende IV heeft dit debat nooit plaatsgevonden.

De locatie van het Cannabis Tribunaal 2010: studio Dudok in Den Haag
De locatie van het Cannabis Tribunaal 2010: studio Dudok in Den Haag

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor publiek, maar het Cannabis Tribunaal is de hele dag live te volgen via internet.

Ga voor het volledige programma en alle sprekers naar de officiële website van het Cannabis Tribunaal 2010.

canna-tribunaal-banner-468x60

Comment (1)

  • nol 28/04/2010 at 5:33 pm Reply

    CDA-lijsttrekker Ronnie Buiks: “Sinds de sluiting van de coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal is het bezoek aan de enige coffeeshop in Etten-Leur met 65 procent toegenomen. Dat is dus goede handel. Maar wij zijn er behoorlijk hard in. Het CDA, gesteund door een meerderheid in de raad, wil weten wat de consequenties zijn van sluiting of verplaatsing van de coffeeshop. En we willen weten wat de jeugd daar zelf van vindt.” De 17-jarige Jurriën Cerneus, KSE-leerling en D66-kandidaat, zei niets te zien in sluiting en pleitte voor handhaving van de regels. Hij kreeg weerwoord van CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg. “Op termijn sluiten die coffeeshops, zeker die in de buurt van scholen”, zei zij. “Hoe krijg ik nog uitgelegd hoe funest drugs zijn als die rotzooi in Nederland in winkels te koop is? D66 wil die open houden. Het gedoogbeleid is al lang niet meer geloofwaardig. Het is schokkend hoeveel jongeren drugs gebruiken. Alcohol is ook een probleem. Maar dat is wereldwijd veel meer geaccepteerd én het is geen argument om niets aan die coffeeshops te doen.”

    Ook al zo’n wereldvreemde dame, hebben ze bij het CDA een blik open getrokken??

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*