D66 en GroenLinks bevestigen deelname Cannabis Tribunaal

Het programma van het Cannabis Tribunaal 2010 wordt steeds interessanter. Vandaag bevestigden ook Boris van der Ham (D66) en Jesse Klaver (GroenLinks) hun deelname aan het slotdebat. Eveneens toegevoegd aan de sprekerslijst: Simon Rozendaal, wetenschapsredacteur van weekblad Elsevier.

CT-logoAlle beschikbare plaatsen voor het Cannabis Tribunaal zijn inmiddels gereserveerd. De VOC heeft een groot aantal prominente sprekers weten te strikken voor deze tweede editie,  onder wie voormalig burgemeester van Maastricht Gerd Leers, voormalig minister president Dries van Agt en Hans van Duijn, ex-voorzitter van de Nederlandse Politiebond. (klik hier voor de volledige lijst van sprekers, inclusief korte bio’s)

De locatie: de studio van café Dudok in Den Haag
De locatie: de studio van café Dudok in Den Haag

De centrale stelling van het Cannabis Tribunaal 2010 luidt: ‘Het cannabisverbod is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en moet zo snel mogelijk opgeheven worden.’ De dag begint met twee hoorzittingen waarin deskundige ‘getuigen’ debatteren over het cannabisbeleid, waarna het publiek vragen kan stellen. Deze debatten worden voorgezeten door Michael Schaap, bekend van zijn documentaire De Viagraman. Na elke zitting velt een rechtbank, voorgezeten door rechtsfilosoof Hendrik Kaptein (Universiteit Leiden), een oordeel over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

Frans Weisglas en Cisca Joldersma, drugswoordvoerster van het CDA, tijdens het eerste Cannabis Tribunaal (foto: Whazzup)
Frans Weisglas en Cisca Joldersma tijdens het eerste Cannabis Tribunaal (foto: Whazzup)

In het slotdebat, geleid door oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas, krijgen de woordvoerders drugsbeleid van de grote politieke partijen de kans om het standpunt van hun partij te verwoorden. Tot nu toe hebben vijf partijen hun deelname bevestigd: PvdA, SP, VVD, D66 en GroenLinks. Op basis van de uitkomsten van het slotdebat maakt de VOC stemadvies-posters voor de verkiezingen van 9 juni. Het Cannabis Tribunaal 2010 wordt live uitgezonden via internet en van het filmmateriaal zal een dvd worden gemaakt.

Klik hier voor de website van het Cannabis Tribunaal.

canna-tribunaal-banner-468x60

[media id=”1″]

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*