Meimaand wietmaand: Cannabis Tribunaal en Bevrijdingsdag 2010

Tribunaal_VOC_CBD_logo

Begin mei organiseert de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) twee manifestaties:
op 3 mei het Cannabis Tribunaal 2010 in café Dudok, Den Haag en op 8 mei het publieksevenement Cannabis Bevrijdingsdag in het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Wij nodigen u van harte uit om aandacht te besteden aan deze evenementen.

De VOC is opgericht na het eerste Cannabis Tribunaal in december 2008. In Nieuwspoort discussieerden politici, wetenschappers, ondernemers en activisten twee dagen over de toekomst van het Nederlandse cannabisbeleid. Geen enkele politieke partij of organisatie bleek in staat om steekhoudende argumenten aan te dragen ter verdediging van het huidige verbod op cannabis. Van het Cannabis Tribunaal 2008 verscheen een dvd, die is aangeboden aan alle Kamerleden, het vierde kabinet Balkenende en een aantal media.

Cannabis Tribunaal
Aan het Cannabis Tribunaal 2010 doet een groot aantal prominente sprekers mee, onder wie Gerd Leers, Dries van Agt en Hans van Duijn, ex-voorzitter van de Nederlandse Politiebond. De centrale stelling luidt: ‘Het cannabisverbod is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en moet zo snel mogelijk opgeheven worden.’ De dag begint met twee hoorzittingen waarin deskundige ‘getuigen’ debatteren over het cannabisbeleid, waarna het publiek vragen kan stellen. Na elke zitting velt een rechtbank, voorgezeten door rechtsfilosoof Hendrik Kaptein, een oordeel over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

In het slotdebat, geleid door voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas, krijgen de woordvoerders drugsbeleid van de grote politieke partijen de kans om het standpunt van hun partij te verwoorden. Op basis van de uitkomsten van het debat maakt de VOC stemadvies-posters die in alle coffeeshops komen te hangen tot de verkiezingen van 9 juni. Het Cannabis Tribunaal 2010 wordt live uitgezonden via internet en van het filmmateriaal wordt opnieuw een dvd gemaakt.

Cannabis Bevrijdingsdag
Op zaterdag 8 mei barst in Amsterdam om 12.00 uur de tweede editie van Cannabis Bevrijdingsdag los. In het Westerpark is de hele dag volop te beleven: een grote hennepmarkt, een cannabis filmfestival en een bomvol programma met sprekers en live muziek. Opvallende sprekers dit jaar: schrijfster Edith Ringnalda (weduwe van Simon Vinkenoog), coffeeshophouder Nol van Schaik (initiatiefnemer van de nationale coffeeshopstaking 9 juni) en ‘drugsprofessor’ Peter Cohen. Voor de muziek zorgen onder meer Spinvis, Joost Belinfante (schreef de Doe Maar-klassieker Nederwiet), MC Surya & Pharao en sixties-icoon Armand. De presentatie van Cannabis Bevrijdingsdag is in handen van DC Lama, die tevens zijn nieuwe verhalenbundel Wieteratuur zal presenteren.

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar www.voc-nederland.org, www.cannabistribunaal.nl en www.cannabisbevrijdingsdag.org. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de volgende woordvoerders:

Derrick Bergman    telefoon: 040-2572818                 mail: d.bergman@gonzomedia.nl
Joep Oomen               telefoon: 00-32-495 122 644     mail: joep@voc-nederland.org

Wij hopen u te ontmoeten op 3 en 8 mei!

Begin mei organiseert de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) twee manifestaties:

op 3 mei het Cannabis Tribunaal 2010 in café Dudok, Den Haag en op 8 mei het publieksevenement Cannabis Bevrijdingsdag in het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Wij nodigen u van harte uit om aandacht te besteden aan deze evenementen.

De VOC is opgericht na het eerste Cannabis Tribunaal in december 2008. In Nieuwspoort discussieerden politici, wetenschappers, ondernemers en activisten twee dagen over de toekomst van het Nederlandse cannabisbeleid. Geen enkele politieke partij of organisatie bleek in staat om steekhoudende argumenten aan te dragen ter verdediging van het huidige verbod op cannabis. Van het Cannabis Tribunaal 2008 verscheen een dvd, die is aangeboden aan alle Kamerleden, het vierde kabinet Balkenende en een aantal media.

Cannabis Tribunaal

Aan het Cannabis Tribunaal 2010 doet een groot aantal prominente sprekers mee, onder wie Gerd Leers, Dries van Agt en Hans van Duijn, ex-voorzitter van de Nederlandse Politiebond. De centrale stelling luidt: ‘Het cannabisverbod is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en moet zo snel mogelijk opgeheven worden.’ De dag begint met twee hoorzittingen waarin deskundige ‘getuigen’ debatteren over het cannabisbeleid, waarna het publiek vragen kan stellen. Na elke zitting velt een rechtbank, voorgezeten door rechtsfilosoof Hendrik Kaptein, een oordeel over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

In het slotdebat, geleid door voormalig Kamervoorzitter Frans Weisglas, krijgen de woordvoerders drugsbeleid van de grote politieke partijen de kans om het standpunt van hun partij te verwoorden. Op basis van de uitkomsten van het debat maakt de VOC stemadvies-posters die in alle coffeeshops komen te hangen tot de verkiezingen van 9 juni. Het Cannabis Tribunaal 2010 wordt live uitgezonden via internet en van het filmmateriaal wordt opnieuw een dvd gemaakt.

Cannabis Bevrijdingsdag

Op zaterdag 8 mei barst in Amsterdam om 12.00 uur de tweede editie van Cannabis Bevrijdingsdag los.
In het Westerpark is de hele dag volop te beleven: een grote hennepmarkt, een cannabis filmfestival en een bomvol programma met sprekers en live muziek. Opvallende sprekers dit jaar: schrijfster Edith Ringnalda (weduwe van Simon Vinkenoog), coffeeshophouder Nol van Schaik (initiatiefnemer van de nationale coffeeshopstaking 9 juni) en ‘drugsprofessor’ Peter Cohen. Voor de muziek zorgen onder meer Spinvis, Joost Belinfante (schreef de Doe Maar-klassieker
Nederwiet), MC Surya & Pharao en sixties-icoon Armand. De presentatie van Cannabis Bevrijdingsdag is in handen van DC Lama, die tevens zijn nieuwe verhalenbundel Wieteratuur zal presenteren.

Voor uitgebreidere informatie verwijzen wij u naar www.voc-nederland.org, www.cannabistribunaal.nl en www.cannabisbevrijdingsdag.org. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de volgende woordvoerders:

Derrick Bergman telefoon: 040-2572818 mail: d.bergman@gonzomedia.nl

Joep Oomen telefoon: 00-32-495 122 644 mail: joep@voc-nederland.org

Wij hopen u te ontmoeten op 3 en 8 mei!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*