Gerd Leers bevestigt deelname Cannabis Tribunaal

Deze week heeft Gerd Leers, voormalig burgemeester van Maastricht en prominent CDA-politicus, zijn deelname aan het Cannabis Tribunaal  2010 definitief bevestigd.

Gerd Leers (foto © Gonzo media)
Gerd Leers (foto © Gonzo media)

In de acht jaar dat Leers burgemeester van Maastricht was, vroeg hij onvermoeibaar aandacht voor de hypocrisie van het Nederlandse cannabisbeleid. Zo organiseerde hij op 21 november 2008 de ‘bestuurlijke top drugsbeleid’ in Almere, bekend geworden als de ‘Wiet-top’. Belangrijkste conclusie: “Het is noodzakelijk over te gaan tot regulering en beheersing van de achterdeur (productie en handel). Te beginnen met een georganiseerde en gemonitorde pilot.”
Ruim dertig burgemeesters onderschreven de uitkomsten van deze top en de aanbevelingen aan het kabinet.

Gerd Leers zal spreken tijdens de eerste hoorzitting van het Cannabis Tribunaal: Met de laarzen in de modder: lokale bestuurlijke problemen als gevolg van het cannabisverbod. CT-logo
Nog meer toezeggingen: Tweede Kamerleden Fred Teeven (VVD) en Krista van Velzen (SP) doen mee aan het slotdebat van het Tribunaal, waarvoor de drugswoordvoerders van alle grote politieke partijen uitgenodigd zijn. Zij gaan in discussie over de vraag wat voor cannabisbeleid Nederland na de verkiezingen zou moeten voeren.

Meer informatie: www.cannabistribunaal.nl

Comments (2)

  • Peter Cohen 02/04/2010 at 1:41 am Reply

    Vraag Leers om te zeggen welke kant hij uit zou willen, en om niet al te zeer de ‘haalbaarheid nu’ te respecteren.Zijn visie is vast veel interessanter dan zijn politiek manouvreren in het CDA moeras.

  • au pair 02/05/2010 at 4:38 pm Reply

    Is er om het even welke informatie over dit onderwerp in andere talen?

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*