Gerd Leers bevestigt deelname Cannabis Tribunaal

  • SHARE:
  • Tweet this

April 1st, 2010 | 17:15
Door webmaster

Deze week heeft Gerd Leers, voormalig burgemeester van Maastricht en prominent CDA-politicus, zijn deelname aan het Cannabis Tribunaal  2010 definitief bevestigd.

Gerd Leers (foto © Gonzo media)

Gerd Leers (foto © Gonzo media)

In de acht jaar dat Leers burgemeester van Maastricht was, vroeg hij onvermoeibaar aandacht voor de hypocrisie van het Nederlandse cannabisbeleid. Zo organiseerde hij op 21 november 2008 de ‘bestuurlijke top drugsbeleid’ in Almere, bekend geworden als de ‘Wiet-top’. Belangrijkste conclusie: “Het is noodzakelijk over te gaan tot regulering en beheersing van de achterdeur (productie en handel). Te beginnen met een georganiseerde en gemonitorde pilot.”
Ruim dertig burgemeesters onderschreven de uitkomsten van deze top en de aanbevelingen aan het kabinet.

Gerd Leers zal spreken tijdens de eerste hoorzitting van het Cannabis Tribunaal: Met de laarzen in de modder: lokale bestuurlijke problemen als gevolg van het cannabisverbod. CT-logo
Nog meer toezeggingen: Tweede Kamerleden Fred Teeven (VVD) en Krista van Velzen (SP) doen mee aan het slotdebat van het Tribunaal, waarvoor de drugswoordvoerders van alle grote politieke partijen uitgenodigd zijn. Zij gaan in discussie over de vraag wat voor cannabisbeleid Nederland na de verkiezingen zou moeten voeren.

Meer informatie: www.cannabistribunaal.nl

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.