Nieuwe website Cannabis Tribunaal 2010 online

De website van het tweede Cannabis Tribunaal is nu online. De tweede editie vindt plaats op maandag 3 mei in Dudok, Den Haag en is opnieuw live te volgen via internet.

Flyer Cannabistribunaal 2010
Flyer Cannabistribunaal 2010

Het Cannabis Tribunaal bestaat uit een serie hoorzittingen waarin deskundige getuigen met elkaar in debat gaan over het Nederlandse cannabisbeleid. Zij zullen pleiten voor dan wel tegen de opheffing van het cannabisverbod, waarna het publiek de gelegenheid krijgt kritische vragen en opmerkingen te formuleren.

De getuigen zijn afkomstig uit de politiek, wetenschap, politie en justitie, het publiek bestaat uit burgers die rechtstreeks met het cannabisbeleid te maken hebben.

In het slotdebat, geleid door voormalig Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas, krijgen de woordvoerders drugsbeleid van de politieke partijen de kans om het standpunt van hun partij duidelijk te maken. Dit jaar zal van dit debat afhangen welk definitief stemadvies de VOC zal geven aan alle Nederlanders die een einde willen aan het cannabisverbod.

Aan het eind van elke zitting velt een rechtbank, voorgezeten door rechtsfilosoof Hendrik Kaptein van de Universiteit van Leiden, een oordeel over de kwaliteit van de gebruikte argumentatie.

Dries Van Agt poseert voor de pers met de Cannabis Cultuurprijs 2009 (foto © Gonzo media)
Dries Van Agt poseert voor de pers met de Cannabis Cultuurprijs 2009 (foto © Gonzo media)

Dries van Agt, oud-premier en winnaar van de Cannabis Cultuurprijs 2009, sluit het Tribunaal af met een slotwoord.

De stelling van het Cannabis Tribunaal 2010:

‘Het verbod op cannabis is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en moet zo snel mogelijk worden opgeheven.’

Voor het publiek is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Toegang is gratis, reserveren verplicht. Stuur voor 15 april een mail naar info@cannabistribunaal.nl met je naam, telefoonnummer en het aantal plaatsen dat je wilt reserveren.

Meer informatie: www.cannabistribunaal.nl

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*