Wouter Bos weg: Job Cohen kandidaat lijsttrekker PvdA

  • SHARE:
  • Tweet this

March 12th, 2010 | 13:08
Door webmaster

Een dag na het onverwachte afscheid van CDA-kroonprins Camiel Eurlings, heeft ook PvdA-leider Wouter Bos bekend gemaakt de politiek te verlaten. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen is kandidaat voor zijn opvolging. Volgens Bos is hij de premier die dit land nodig heeft.

Job Cohen pleit voor regulering tijdens het grote softdrugs debat van Pauw & Witteman, 24 februari 2010

Job Cohen pleit voor regulering tijdens het grote softdrugs debat van Pauw & Witteman, 24 februari 2010

Het is duidelijk dat een premierschap van Job Cohen een zege zou zijn voor cannabisminnend Nederland. In de afgelopen weken pleitte hij meerdere malen hartstochtelijk voor gereguleerde aanvoer van coffeeshops en uitte hij felle kritiek op het afstandscriterium voor shops bij scholen. Vorig jaar verklaarde Cohen op televisie dat ‘coffeeshops staan voor iets waar Amsterdam ook voor staat’.

De VOC wenst de kandidaat, die vanmiddag om 15.00 uur een persconferentie geeft, veel succes de komende maanden…

Zie ook Wouter Bos stapt op, wil Cohen als opvolger (De Volkskrant)

Zie ook Job Cohen: internationaal offensief om achterdeur te reguleren (VOC)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.