Drugsdebat definitief afgelast: drugsbeleid controversieel verklaard

Lang verwacht en toch niet gekregen: het Hoofdlijnendebat Drugsbeleid is definitief van de agenda van de Tweede Kamer afgevoerd. Het drugsbeleid is bovendien controversieel verklaard.

Tweede_KamerDe beslissing is terug te vinden in de Besluitenlijst van de vaste Kamercommissie Justitie van 2 maart en die van de commissie VWS van 4 maart. Voordeel van het controversieel verklaren: tot er een nieuw kabinet zit, komt er geen growshopwet of een andere repressieve, cannabisonvriendelijke maatregel.

Het drugsdebat mag dan definitief niet doorgaan, de politieke partijen hebben een unieke kans om dit actuele onderwerp toch met elkaar te bespreken: de tweede editie van het Cannabis Tribunaal, op 3 mei in café Dudok in Den Haag. Voor het slotdebat, geleid door oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas, zijn alle woordvoerders drugsbeleid uitgenodigd.

Cannabis_Tribunaal2010_logoOp basis van de uitkomsten van het slotdebat maakt de VOC stemadvies-posters, die in alle coffeeshops komen te hangen tot aan de landelijke verkiezingen op 9 juni. Vooral voor de progressieve partijen staat er dus heel wat op het spel: wie wordt de meest cannabisvriendelijke partij van Nederland?

Houd de VOC-Blog in de gaten voor updates over het Cannabis Tribunaal of kijk op www.cannabistribunaal.nl (binnenkort geheel vernieuwd)

Klik hier voor een PDF van de besluitenlijst van de commissie justitie d.d. 2 maart 2010 (zie agendapunt 60)
Klik hier voor een PDF van de besluitenlijst van de commissie VWS d.d. 4 maart 2010 (zie agendapunt 25)Drugsdebat_gaat_niet_door_2

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*