CDA: partij voor straatdealers en drugsrunners

Het debat over regulering van cannabis begint -eindelijk- goed op gang te komen. In ‘Het Binnenhof van Jaïr’ (Het Gesprek, 21 februari 2010) kruiste Cisca Joldersma (CDA) de degens met Naïma Azough (GroenLinks). Joldersma bewees opnieuw dat straatdealers en drugsrunners het beste CDA kunnen stemmen: alle cannabisconsumenten moeten hun wiet voortaan op straat kopen, vindt Joldersma.

Het mini-debatje was even ontluisterend als onthullend, getuige onderstaand fragment:Joldersma_Azough_Gesprek_21

Joldersma: U bent jurist, dan kunt u niet zeggen dat wij cannabis in Nederland hebben gelegaliseerd.
Azough: Ik ben geen jurist, ik ben politica.
Joldersma: Oh, daar ligt het aan! Daar ligt het aan!

Azough: Bovendien gaat het er niet om dat het volgens de regeltjes van u… we gedogen het.
Joldersma: En daar zit nou juist het probleem.
Azough: Wat mij betreft zit daar juist het probleem.
Joldersma: Oké, dan zijn we het eens.

Joldersma_Gesprek_21_2_2010Azough: We zijn het één keer eens. We zijn geen van beide voor gedoogbeleid, zeggen we. Maar hoe moeten die gebruikers er dan aan komen is mijn vraag aan u?
Joldersma: Waarom wilt u de gebruikers als overheid gaan faciliteren? Wilt u mensen graag verslaafd laten maken aan drugs?

Azough: Dus er is geen controle, er is geen toezicht meer via coffeeshops, er is niks meer: gebruikers moeten het gewoon via de straathandel wat u betreft krijgen?
Joldersma: Ja. En dat doen we precies hetzelfde bij cocaïne: je weet in Nederland dat het verboden is, als jij dan wil gaan gebruiken dan moet je dat maar gaan doen.Joldersma_Azough_Gesprek02

Azough: Dus geen toezicht, geen controle, gewoon via de straathandel kan iedereen het straks krijgen?
Joldersma:
Mevrouw Azough, nu gebruikt een derde van de Nederlandse gebruikers van cannabis, haalt zijn cannabis niet in de coffeeshop. Dus doe nou niet of die coffeeshops…

Azough: Maar die andere twee derde moeten het dus ook via de straat gaan krijgen, straks?
Joldersma: Ja. Ja.

Overigens heeft Joldersma zelf ook wel eens een jointje gerookt:
“Ik heb het geprobeerd, maar ik heb er niks van mee gekregen. Waarom zou ik het vaker proberen? Dat is voor mij voldoende bewijs: cannabis is niet iets waar je nou gelukkiger van wordt.”

Bekijk hieronder de hele uitzending, het debat begint na 18 minuten:

Comments (4)

 • nol van schaik 27/02/2010 at 2:21 am Reply

  Hieruit blijkt eens te meer dat Joldersma beschamend onwetend, onkundig en onervaren is, zij vindt dat cannabis net als coke op straat verkrijgbaar zou moeten zijn, dan ook nog maar bij dezelfde dealer?
  Zij wil dus bewust de door de coffeeshopondernemers bewerkstelligde scheiding van de Markten (softdrugs vs. hard drugs) ongedaan maken, dat zou ik best misdadig durven te noemen. Verder is mevrouw Azough, hoe leuk ze het ook voor ons opneemt, ook niet echt goed geinformeerd, want het tweederde deel van Neerlands blowers koopt al 35 jaar op straat!!
  Joldersma weet dus ook dat er bij ruim 60% van de handel in cannabis in Nederland belasting ontdoken wordt, daar doet ze niets aan… Cisca is de Wietplaag van de Maand!

 • nol van schaik 27/02/2010 at 3:22 am Reply

  Deze uitspraken kan je ook beschouwen als het aanzetten tot belasting ontduiking, want als je de wiet uit de coffeeshops haalt, komt er geen 400.000.000.- euros per jaar meer binnen. Als de straathandel het dan moet overnemen gaan die gasten geen belasting betalen, zou deze antieke doos dat niet beseffen?
  Ik zou namelijk van mijn vergunningloze coffeeshop een cannabisclub maken en wiet verkopen zonder belasting of wat dan ook te betalen, en ook in grotere hoeveelheden. Mocht er dan ooit een aanklacht ingediend worden kan ik naar Cisca wijzen en zeggen: “Ja, maar zij zei dat het zo beter was!”

 • Ren78 28/02/2010 at 8:06 am Reply

  Excuseer mijn onwetendheid, maar is er misschien een manier om Joldersma aan te klagen voor het aanzetten tot haat? Demonisering van een bevolkingsgroep/cultuurvorm? Het achterhouden van informatie voor het Nederlandse volk? Het aanhouden van een persoonlijke agenda ten nadele van de volksgezondheid en veiligheid van de gehele Nederlandse bevolking en de toerist in dit land? Het aansporen van mensen om zich met criminele activiteiten bezig te houden? Discriminatie? Godslaster?
  Ik vind haar uitlatingen namelijk minstens zo erg als sommige uitspraken van Geert Wilders en ben nu op Juridische wijze aan het kijken wat ik kan doen om Ciska aan te pakken want ik pik dit echt niet langer.
  Zij en haar persoonlijke kruistocht zijn juist de oorzaak van psychoses bij mensen door het verspreiden van onjuiste informatie!
  Ik zeg het liever niet, maar dit komt bij mij over als een soort vorm van Etnische zuivering aangezien het “geloof” gaat.
  Weet het niet in andere woorden meer te beschrijven zonder fatsoenlijk te blijven.
  Cis gelooft wat zij wil geloven, ik geloof mijn 17 jaar praktijk/straatervaring, Robert Melamede, Raphael Mechoulam, LEAP, NORML, Carl Sagan, Bob Marley, Marc Emery, Rick Simpson, Chris Bennet, Job Cohen, August de Loor, Freek Polak, iedereen bij de VOC, VVCC, PCN, BCD, enz, enz, maar voornamelijk mijn eigen studie naar Cannabis en de sociale aspecten van de heksenjacht er om heen.
  Ben dan misschien geen dokter en heb ook geen medische studie gedaan, maar het is gewoon 100% pure logica gebaseerd op eigen ervaring in een zeer, zeer grote vriendenkring.
  Die psychische klachten waar iedereen zo een ophef om maakt komen door invloeden van buitenaf! Ouders die hun kinderen onterecht keihard straffen of anders behandelen na het ontdekken van een zakje weed in de sokken la, omdat Joldersma ze heeft verteld dat Cannabis even slecht als cocaine is…..
  Een colllega op de werkvloer die niet geaccepteerd word door de rest van de werknemers omdat Joldersma rondbazuint dat Cannabis consumenten niet normaal zijn…
  Doktoren, justitie, ouders die jeugd vaak onterecht naar een kliniek stuurt zonder ook maar één keer naar andere oorzaken te kijken behalve het “drugs” gebruik.
  Ik sprak met 3 jongens die ingeschreven staan als “Cannabis verslaafde” bij de GGZ, omdat ze daar heen werden gestuurd door een rechter met een persoonlijke Anti Cannabis agenda.

  Dit kan toch zo niet langer?

 • proefabonnement Volkskrant 02/07/2010 at 11:06 pm Reply

  Dit is informatie waar ik net opzoek naar was.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*