Jeemig de pemig, wat een klotestuk

[reactie op artikel ‘Dan blazen we de Thalys wel op’, de Pers 4 januari 2010]

Camil Driessen heeft twee voornemens voor het nieuwe jaar, blijkens zijn artikel ‘Dan blazen we de Thalys wel op’. Ten eerste zijn lezers zoveel mogelijk angst aanjagen en ten tweede cannabis demoniseren. Er zitten niet alleen maar ‘nette mensen’ in de Thalys, maar ook ‘ongure types’, zoals een meisje dat ‘doodleuk een zak wiet van zeker twintig euro in haar hand houdt en een joint draait’. Wat is dit voor nonsens? Een beetje fatsoenlijke wiet kost tegenwoordig een tientje per gram, dus dit meisje had liefst twee gram bij zich! Gewoon in haar hand! En zij draaide er een joint van!! Onguur, hoor! Voor de rest van het jaar kijk ik uit naar artikelen van Camil over mogelijke bomaanslagen op kermissen, braderieën, vrijmarkten op Koninginnedag en kerkdiensten: allemaal een ‘nirvana voor terroristen’. Wat een klotejournalistiek.

Derrick Bergman
(Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod)

(gepubliceerd in de Pers, 8 januari 2010)

Terug naar VOC in de pers

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*