Balkenende stort zich in coffeeshopdebat

  • SHARE:
  • Tweet this

February 15th, 2010 | 21:21
Door webmaster

Nederlanders moeten zich weer netjes gaan gedragen en weer respect hebben voor elkaar, vindt minister president Balkenende. ‘Doe normaal,’ verklaarde hij in het RTL-Journaal van 15 februari, ‘geen coffeeshops in de buurt van scholen’.

Balkenende_balkjeBalkenende wil het debat over normen en waarden terug op de agenda. Het RTL-Journaal: ‘De campagne is begonnen en Balkenende houdt zijn oude stokpaardje weer van stal.’ De CDA-leider, sinds de zomer van 2002 onafgebroken aan de macht:
“De oproep is normaal te doen, met elkaar rekening te houden, als er afspraken zijn gemaakt je daaraan houden, bijvoorbeeld ten aanzien van de coffeeshops: niet in de buurt van scholen. En dat geldt overal, ook voor Amsterdam. Doe normaal is ook zorgen dat kinderen zich veilig kunnen voelen, geen coffeeshops in de buurt van scholen: iedereen weet dat toch?”

Het hele item is hier te bekijken.

Zie ook: Balkenende houdt vast aan weren coffeeshops (NU.nl)
En: Balkenende: ‘Cohen, doe normaal!’ (Het Parool)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.