VVD om? ‘Teeven wil wietteelt toestaan’

Is crimefighter Fred Teeven, VVD drugswoordvoerder in de Tweede Kamer, om? Volgens het christelijke Nederlands Dagblad wel. ‘Legalisering van wietteelt is in zicht’ kopte de krant op 4 februari boven een interview waarin Teeven zegt dat er ‘te praten valt’ over regulering van wietteelt voor de Nederlandse markt.

VVD-drugswoordvoerder Fred Teeven (foto © Gonzo media)
VVD-drugswoordvoerder Fred Teeven (foto © Gonzo media)

Voorwaarde is wel dat de export van cannabis strenger wordt aangepakt. Teeven: ‘Tachtig procent van de cannabis gaat naar het buitenland. Als je die export afknijpt, valt er met ons te praten over de twintig procent die voor de Nederlandse markt wordt geproduceerd.’ Tot nu toe was enige vorm van regulering taboe voor Teeven. Met deze koerswijziging komt een Kamermeerderheid in zicht voor legalisering van de cannabisteelt, concludeert het Nederlands Dagblad.

Dat al teveel optimisme niet gerechtvaardigd is, blijkt uit een mail die Teeven op 4 februari aan een sympathisant van de VOC stuurde:

‘Dank voor uw mail die ik heden ontving. Ik maak U erop attent dat de VVD de export van wiet wil onmogelijik maken, de georganiseerde misdaad wil aanpakken, de gebruikersmarkt tot inwoners van Nederland wil beperken en NOOIT wil legaliseren. Wel wil de VVD selectief omgaan met de opsporing en vervolging van wietteelt voor de binnenlandse markt in die zin dat coffeeshops zouden moeten worden afgeschaft en dat er besloten clubs van moeten worden gemaakt. Maar dat llatste gaan we pas doen als er met  al die eerdere zaken die ik noem een begin is gemaakt.’

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*