Haagse coffeeshopbond doet aangifte tegen CDA en VVD

  • SHARE:
  • Tweet this

January 26th, 2010 | 13:59
Door webmaster

De Vereniging Haagse Cannabis Shops (VHCS) gaat aangifte doen tegen het CDA en de VVD wegens smaad en laster. De vereniging vindt dat deze partijen coffeeshops in een kwaad daglicht stellen in hun campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De verkiezingsposter van de VHCS (foto: Canna Embassy)

De verkiezingsposter van de VHCS (foto: Canna Embassy)

De Haagse VVD en CDA-fracties willen coffeeshops sluiten wegens ‘overlast’. Gisteren sloot VWS-minister Ab Klink (CDA) ‘symbolisch’ een coffeeshop in het Haagse winkelcentrum Ypenburg. De VHCS beschouwt dergelijke acties als verkiezingsstunt: de afgelopen maanden zijn er met het gemeentebestuur al afspraken gemaakt over vrijwillige spreiding van de coffeeshops. Ook de VVD heeft met die afspraken ingestemd. Naast de voorgenomen juridische stappen heeft de VHCS posters gemaakt met een stemadvies voor coffeeshopbezoekers.

Ook de Haagse afdeling van D66 stoort zich aan het coffeeshop-offensief van VVD en CDA. ‘In het zicht van de gemeenteraadsverkiezingen lijkt het erop dat sommige partijen een blinde ideologische benadering van drugs hebben, die praktische oplossingen in de weg staat’, meldt de partij op haar website.  Vooral de draai van de VVD, die op 16 oktober 2009 nog instemde met het spreidingsbeleid, moet het ontgelden: verkiezingsretoriek en ‘een brevet van onvermogen’ aldus lijsttrekker Marjolein de Jong.

Bron: Website ‘Debat in de digitale hoofdstad’

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.