Haagse coffeeshopbond doet aangifte tegen CDA en VVD

De Vereniging Haagse Cannabis Shops (VHCS) gaat aangifte doen tegen het CDA en de VVD wegens smaad en laster. De vereniging vindt dat deze partijen coffeeshops in een kwaad daglicht stellen in hun campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De verkiezingsposter van de VHCS (foto: Canna Embassy)
De verkiezingsposter van de VHCS (foto: Canna Embassy)

De Haagse VVD en CDA-fracties willen coffeeshops sluiten wegens ‘overlast’. Gisteren sloot VWS-minister Ab Klink (CDA) ‘symbolisch’ een coffeeshop in het Haagse winkelcentrum Ypenburg. De VHCS beschouwt dergelijke acties als verkiezingsstunt: de afgelopen maanden zijn er met het gemeentebestuur al afspraken gemaakt over vrijwillige spreiding van de coffeeshops. Ook de VVD heeft met die afspraken ingestemd. Naast de voorgenomen juridische stappen heeft de VHCS posters gemaakt met een stemadvies voor coffeeshopbezoekers.

Ook de Haagse afdeling van D66 stoort zich aan het coffeeshop-offensief van VVD en CDA. ‘In het zicht van de gemeenteraadsverkiezingen lijkt het erop dat sommige partijen een blinde ideologische benadering van drugs hebben, die praktische oplossingen in de weg staat’, meldt de partij op haar website.  Vooral de draai van de VVD, die op 16 oktober 2009 nog instemde met het spreidingsbeleid, moet het ontgelden: verkiezingsretoriek en ‘een brevet van onvermogen’ aldus lijsttrekker Marjolein de Jong.

Bron: Website ‘Debat in de digitale hoofdstad’

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*