Drugsdebat Tweede Kamer voor vierde keer uitgesteld

Komt er eigenlijk wel een drugsdebat in de Tweede Kamer? Of is het kabinet gevallen als het eindelijk zover is? Het plenaire debat is voor de vierde keer uitgesteld, nu naar week 4, vergaderdagen 26, 27 en 28 januari.

Cartoon © DC Lama (www.dclama.nl)
Cartoon © DC Lama (www.dclama.nl)

Na het debat moet er nog een drugsnota komen van het kabinet, die dan weer besproken gaat worden in de Tweede Kamer. En omdat in het regeerakkoord is vastgelegd dat er deze kabinetsperiode geen experimenten zullen komen met het cannabisbeleid, zou het maar zo kunnen dat het hele onderwerp doorgeschoven wordt tot na de landelijke verkiezingen. Zeker als ook Balkenende’s vierde kabinet de eindstreep niet haalt, wat met de dag waarschijnlijker wordt.

In de week van het drugsdebat  organiseert de VOC een mail-bombardement aan alle leden van de Tweede Kamer, met argumenten voor opheffing van het cannabisverbod en een protest tegen de repressieve koers van de kabinetten Balkenende. VOC_kaart_01_klein

De VOC roept al haar sympathisanten op een mail te sturen naar een of meer Kamerleden, met een standaardbrief of een eigen oproep tegen repressie en voor normalisering.

Houd de site dus in de gaten of geef je op voor de VOC-mailinglist d.m.v. een mailtje naar joep@encod.org met als onderwerp ‘ik wil op de VOC mailinglist’.

De actuele Kamer-agenda vind je hier.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*